Asijské umění přirozeného půvabu

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Perfektní alabastrová pleť korejských žen je po staletí jejich chloubou. My se dnes, více než dříve, inspirujeme jejich uměním, jak udržet nebo vrátit mládí péčí o pleť. Odhalili jsme pro vás jejich tajemství.

Asijské ženy více než na dekorativní kosmetiku spoléhají na přirozeně hebkou a rozzářenou pleť. Jsou nejlepší v kosmetických recepturách, speciálních ingrediencích nebo tajemných přírodní výtažcích? Jistě. Ale také ve stravě a v chování. V touze po věčném mládí Asiaté, především Korejci, vynalezli vysoce účinný systém každodenní péče o pleť.

10 kroků ke kráse

Zkrášlovací postup Korejek je mnohem nápaditější než náš. Zahrnuje až deset kroků a přesně tolik produktů, bez kterých se neobejdou. Mají například až čtyři fáze čištění, než nanesou krém. Pleť nejdříve připravují s pomocí zklidňující esence, zlepšují její hydrataci zvlhčující mlhou (mist), a tím vším umocňují jeho blahodárné účinky. Na noc často vyměňují krémy za noční masky, které smyjí až ráno. Hustý gel pomáhá především k vybělení pigmentových nerovností a k maximální regeneraci. Nikdy nezapomínají na krém na oční okolí, protože to je místo, kde projevy stárnutí vidíte jako první. Opalování je pro ně tabu.

Preciznost na prvním místě

V tradičních přípravcích se nenachází chemie, využívá se to, co v přírodě vznikalo miliony let, a to, co je zdrojem vitaminů a antioxidantů, samozřejmě bez parabenů a parfémových složek. Mezi hollywoodskými dermatology se traduje, že k nejobávanějším klientkám patří právě Korejky pro svou náročnost a preciznost. Korejská péče už má své obdivovatele po celém světě a dobrá zpráva je, že ji běžně koupíte už i u nás.

Nezvyklý obsah

Mezi netypické přísady pro omlazování pleti patří hadí a včelí jed, rostlinná placenta, aloe nebo třeba bambus. Možná se otřesete nad některými, trochu nevábnými složkami, jako je šnečí sliz nebo odpad z rybích šupin. Hlemýždí sliz ale používal už Hippokrates a po něm mnoho antických lékařů. Jeho enzymy jsou tolik léčivé, že mění uspořádání problematické tkáně, kterou hydratují a hojí. Sliz, tzv. filtrát sekretu, se šetrně stírá z volně žijících hlemýžďů, a je to obdivuhodná směs kyseliny glykolové, kolagenu, vitaminů A, C, E a elastinu. Dokáže spravit jak porušený šnečí domek, tak i jizvy na obličeji, pupínky a vrásky. Z rybích šupin se využívá mořský kolagen. Může se pyšnit molekulární podobou, jakou má lidská kožní buňka. Dokáže ho perfektně doplnit, když při stárnutí chybí a pleť povadne.

Vše proti stárnutí

Světový trh krásy dobývají nové značky s moderními složkami. Od korejského dermatologa Sungjae Junga pochází nová kompletní řada produktů, které představil loni v New Yorku a ve Francii pod značkou Dr.Jart+. Mnoho kosmetických značek se jeho nápady inspirovalo a vyrábí podobné produkty ve svých řadách. Uvedl na trh slavné BB krémy v USA a pak i v Japonsku.

Pod taktovkou talentované rodačky z Jižní Koreje Eriky Chung, jejího amerického manžela a tří renomovaných chemiků, se narodila kosmetika 3lab. „Rozhodli jsme se jít cestou maximálně účinných ingrediencí,“ říká. Objevili převratné moderní složky, jako je nano-Claire GY™, světově první bioinženýrský růstový hormon, a PhytoCellTec Malus domestica™, který vychází z buňky vzácného švýcarského jablka Uttweiler Spätlauber. To vše pro zpomalení stárnutí. Sama Erika vypadá o dvacet let mladší, i když už překročila 60. narozeniny. Vizážisté milují od 3lab zvlášť Perfect mask, s kterou vylepšují vzhled hollywodských hvězd, například Jennifer Lopez a Helen Mirren, ještě před tím, než vykročí na červený koberec před zvídavé oko kamery.

Nosí se přirozenost a lehkost

I když Korejky o sebe hodně pečují, nevypadají „přeplácaně“, naopak nosí se přirozenost, lehkost, především rozjasněnost a v líčení preciznost. Oční linka je vždy dokonalá, tváře rozzářené a rtěnka přesně vykreslená. Krása jejich pleti nevychází z maskování vrstvami make-upu. Líčidla mají vodové složení, a tím perfektně přilnou k pleti. Nanášejí se s pomocí polštářku (cushion), které známe od loňského roku. Oblibu si získaly BB a CC krémy. Stačí, když lehce kryjí, důležité je, že mají unikátní chytrou schopnost vizuálně vyhlazovat vrásky a zjemňovat linie kožních záhybů. Nikdy v nich nesmí chybět ochranný faktor proti UV záření.

Františka Těšínská, Foto: archiv

Fotografie

Komentáře