Bambucké máslo nejen v kosmetice

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Určitě už jste o něm slyšeli. Bambucké máslo patří ke kosmetickým skvostům. Na první pohled relativně nenápadná tuhá hmota, ovšem jakmile se jím namažete, poznáte ten úžasný pocit. Bambucké máslo je v kosmetickém průmyslu velmi oblíbené a často využívané. Je určené nejen na pokožku, ale také na vlasy i rty. A navíc jej snese každá pleť, i ta velmi citlivá. Je to navíc super kosmetický přípravek pro jemnou dětskou kůži.

Proč vsadit na bambucké máslo?

Bambucké máslo má celou řadu výhod. Pokud stále ještě váháte, zda jej vyzkoušet, možná vás přesvědčí, že:

  • Vyrábí se ručně z ořechů, které se suší, praží, drtí, melou a proplachují vodou.
  • Obsahuje samé přírodní a skvělé ingredience. Je to produkt, ve kterém nenajdete žádnou chemii.
  • Skvělý pomocník proti vráskám. Bambucké máslo obsahuje cenný vitamín A, který pomáhá pleti obnovovat tvorbu kolagenu.
  • Vitamín E, který je v bambuckém másle rovněž obsažen v hojném množství, pokožku hydratuje a zároveň působí jako silný antioxidant.
  • Má antibakteriální, regenerující i ochranné účinky.

Jak bambucké máslo využít? Rozhodně na maximum

Pokud si bambucké máslo jednou zakoupíte, nebudete litovat. Tuhá směs v rukou velmi rychle taje, takže se krásně roztírá. Je absolutně bez vůně a maximálně šetrné. Můžete jím mazat celé tělo včetně loktů a pat. Je báječné místo jeleního loje na rty. A pokud máte malé děti, rozhodně namažte bambuckým máslem i je.

Bambucké máslo má také hojivé účinky. Skvěle pomáhá na opruzeniny nebo odřený nos. A nezapomeňte jím promazat nehtovou kůžičku. Vyjma pokožky jej můžete používat také na vlasy, které hydratuje, chrání a dodá jim potřebné živiny.

A to není ještě vše. V neposlední řadě je třeba zmínit, že jej lze využít také na vaření. Přestože u nás to není běžné, africké ženy nedají na bambucké máslo v kuchyni dopustit. Je vhodné k pečení nebo například k zahuštění omáček.

Foto credit: Joe Robles / Unsplash

Komentáře