Chemický peeling na doma?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Pokud jste někdy byli v kosmetickém salonu nebo estetickém centru na chemickém peelingu, možná už víte, že změna pleti je výrazná. Horní vrstva se sloupne a nahradí ji nová, mladší a svěžejší pleť.

Zajímá vás, zda se dá chemický peeling provést i doma? Ano je to tak. Pokud si na to troufáte, můžete si kúru udělat i sami. Můžete použít řadu GlySkinCare. Chemický peeling na doma obsahuje kyselinu glykolovou, kterou řadíme do AHA kyselin, běžně obsažené v citrusovém ovoci, jablcích nebo třeba v cukrové třtině.

Kyselina glykolová má opravdu široké spektrum blahodárných účinků a léčí různé kožní problémy. Je považována za jednu z nejdůležitějších látek při regenerace a omlazování pleti.

Chemický peeling pro domácí použití

Kyselina glykolová se používá k odstranění odumřelých buněk, proti stárnutí pleti, na akné i jizvy po něm. Pomáhá obnovit buňky, pleť je jasnější a mnohem jemnější. Kyselina glykolová také podporuje tvorby kolagenu a elastinu hluboko v pokožce. Redukuje vrásky, jizvy, pigmentové skvrny a zlepšuje mnoho dalších vlastností pleti. Dokonale hydratuje nově vytvořené vrstvy pokožky. V mnoha kosmetických produktech je pro svou vysokou a efektivní účinnost široce využívána.

Domácí chemický peeling pro domácí použití

Nejprve se doporučuje 24 hodinový kožní test před prvním použitím pro vyloučení nežádoucích účinků a kontraindikací. Naneste malé množství na předloktí a sledujte, zda se neobjeví alergická reakce.

Čistění – důkladné očistění pokožky pro navrácení přirozeného pH pokožky a lepší omlazení

Peeling – odstranění staré pokožky pro lepší penetraci aktivních látek v chemickém peelingu

Hydratace – následuje hluboká a dlouhotrvající hydratace naší pokožky pro svěžest a jiskru

Ochrana – po peelingu je třeba chránit pleť před slunečními paprsky kvůli záření UVA i UVB krémem s faktorem PSF 30 minimálně 30 dnů, vyhnout se opalování a pobytu na slunci

Chemický peeling 30 % kyseliny glykolové a neutralizátor

Poprvé aplikujeme peeling maximálně s koncentrací 20 %, aby si pleť zvykla. Peeling 30 % se hodí pro citlivou pleť s akné a drobnými vráskami. Koncentrace je nejvyšší, jakou lze použít poprvé na pleť, která ještě neprodělala chemický peeling. Peeling s koncentrací 40 % zase následuje po 30% peelingu, minimálně po 5. ošetřeních.

Chemický peeling se hodí při středním akné, u jemných vrásek, na pleť trpící vlivem znečištěného prostředí. Následuje chemický peeling s koncentrací 50 % až 60 % a používá se na silné akné, vrásky, poškození sluncem, jizvičky po akné a další problémy pleti. Doma je raději nezkoušejte.

Návod na domácí chemický peeling

Nejprve je třeba důkladné odlíčení, vyčištění pleti, tonizace tonikem bez alkoholu, jako Jaryšova voda, kterou nanášíme na čistou a suchou pokožku. Vazelínu naneseme nad obočí, pod oči a kolem rtů, aby zabránila případnému zatečení kyseliny. Do skleněné misky nalijeme peeling s kyselinou a jemným štětečkem jej naneseme na pokožku v rovnoměrné vrstvě. První aplikaci necháme působit 1 až 2 minuty a pak po minutě působení zvyšujeme.

Na co si dát u chemického peelingu pozor

Celou dobu sledujeme, zda pokožka nečervená a nepálí. Pokud některé místo více reaguje, pleť ihned neutralizujeme nanesením neutralizéru, necháme působit 2 až 4 minuty a důkladně opláchneme. Neutralizační gel nanášíme opakovaně, dokud není pleť zcela čistá.

Nepřekračujeme doporučenou dobu, většinou 10 minut, což je vždy uvedeno v návodu, a to i při bělení pleti. Na obličej naneseme chladící masku z ledničky na 15 minut. Na závěr naneseme krém s kyselinou hyaluronovou. Opakování je možné po 14. dnech, ideálně po měsíci a maximální počet je 5 ošetření za zimní období.

Necháte chemický peeling raději na profesionály? Doporučujeme tyto kosmetické salony

Komentáře