Co to je acidóza a alkalóza? II.

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Proč je překyselení těla tak nebezpečné? Co acidózu způsobuje? I na tyto otázky Vám zodpoví naše odbornice Ing. Veronika Novotná, která se již 20 let zabývá různými alternativními způsoby léčení či podporou zdravého stavu organismu.

Proč je překyselení těla tak nebezpečné?

  1. Snížená pružnost červených krvinek a nedostatečné zásobení kyslíkem a živinami může přivodit infarkt nebo mrtvici.
  2. Buňky jsou závislé na neutrální tělesné tekutině, jelikož samy nedokážou obstarat výživu ani odstranit odpadní látky.
  3. Snížená hladina minerálů v těle jako následek překyselení způsobuje zvýšenou lomivost kostí a praskání cév.
  4. Ztrácíme přirozenou obranyschopnost vůči infečním chorobám.
  5. Zvýšené překyselení způsobuje tzv. „vegetativní acidózu“, při níž se člověk rychle unaví, vyčerpá a podává slále slabší výkony.
  6. Při léčení půstem se uvolňují jedovaté látky, dosud usazené v tkáních. Přitom může dojít k samootravě těla.
  7. Na neustálé vyrovnávání acidobazické rovnováhy spotřebovává organizmus mnoho sil (především ledviny a plíce).

Acidóza způsobuje nespavost, únavu, revmatické záněty kloubů, migrény, obtížně polykáme, pociťujeme pálivý pocit v ústech, dále dochází k osteoporóze a vážným poruchám centrální nervové soustavy. Někdy je acidóza doprovázena extrémně nízkým krevním tlakem.

Co acidózu způsobuje?

Příčinou vzniku acidózy jsou vlivy respirační nebo metabolické, tj. zvýšená tvorba kyselin v důsledku hladovění, otrav, cukrovky, zadržení kyselin díky selhání ledvin nebo ztráty zásaditých látek při průjmech. Rovnováhu může také narušit psychická zátěž. Významnou příčinou acidózy je pak nesprávná skladba stravy.

Acidózu ovlivňuje strava

Skladbu stravy naštěstí můžeme sami upravovat a pomoci tak našemu tělu. Stravu si rozdělíme na kyselinotvornou a zásadotvornou, budeme se snažit vhodně kombinovat jednotlivé potraviny tak, abychom dosáhli rovnováhy. V praxi to znamená, že většina z nás musí zvýšit podíl zásadotvorné potravy.

Acidózu však negativně ovlivňuje většina syntetických léčiv i nikotin!

Při silném překyselení organismu a rychlé potřebě dosáhnout acidobazické rovnováhy můžeme sáhnout po zásadotvorných minerálech či zásadotvorných potravinových doplňcích. Pokud chceme začít hubnout, je acidobazická rovnováha velmi šikovným pomocníkem při dosažení rychlejších výsledků.

Zájemcům ráda poskytnu pomůcku k rychlému zjištění pH organismu, další detaily o možnostech dosažení acidobazické rovnováhy pomocí potravinových doplňků + základní přehled zásadotvorných a kyselinotvorných potravin.

Autor: Ing. Veronika Novotná
GSM: +420 603927402
Email: veronika@novotna.com

Již 20 let se zabývám různými alternativními způsoby léčení či podporou zdravého stavu organismu. Vyzkoušela jsem více metod, které se mi připadají blízké (bylinky, homeopatie, čínská medicína, přírodní potravinové doplňky). Mám za sebou kurzy numerologie, Sylvovy metody, Reiki. V současné době se již 4 roky věnuji poradenství v oblasti zdravé výživy, potravinových doplňků a kosmetiky.

Komentáře