Klientky zapomínají na objednané termíny? Vyřešte to jednou pro vždy

Kategorie: Pro odborníky

Mojekrasa

Používání rezervačního systému v salónu krásy má dva důležité cíle – ušetřit vám čas a peníze. Neruší vás zvonící telefony, když se zrovna věnujete klientce, nehledáte zdlouhavě v kalendáři volné termíny, když zrovna musíte věnovat pozornost jiným věcem. A s jednoduchým nastavením také snadno zabráníte tomu, aby vaše klientky na své termíny zapomínaly.

Nespolehliví zákazníci = finanční ztráta

Jednou z příčin nepostradatelnosti rezervačního systému pro poskytovatele služeb jsou nespolehliví zákazníci. Mají rezervovaný termín a nakonec zapomenou přijít. Případně jim do toho na poslední chvíli něco vleze. Známe to všichni. Šance, že nakonec nedorazí přitom roste s tím, jak se prodlužuje doba od okamžiku, kdy se k vám objednali.

Pošlete jim e-mail nebo SMS s upozorněním na blížící se termín návštěvy

Rezervační systém Reservio dokáže počet těchto klientů minimalizovat. Sám jim odešle upomínku na domluvenou návštěvu salónu, a to tak dlouho dopředu, jak si vyberete.

Chcete se jim připomenout den předem? Nebo raději týden? Systém vám dá na výběr dobu od jedné hodiny po třicet dnů před rezervovaným termínem. Komunikujete s klienty e-mailem nebo raději SMS? Vyberte si formu notifikace, je to jen na vás.

„Když klientka zjistí, že nemůže přijít, přes rezervační systém si svou rezervaci zruší, případně se přeobjedná na jinou dobu. Uvolněný termín je tak k dispozici dalším zájemcům a nepřepadne jako nevyužitý,” popisuje výhody odesílání připomínek na rezervace Jolana T. Dioba z D' DESIGN cosmetic studia.

Mnozí kadeřníci a holiči také přistoupili k tomu, že od nespolehlivých klientů s opakovanými neomluvenými termíny požadují zaplacení rezervované služby. Místo dohadování se, které často vede k definitivnímu ukončení spolupráce, je však jednodušší poslat krátkou upomínku o klienta tak nepřijít.

O 85 % nespolehlivých klientů méně

Průzkum mezi těmi, kteří používají Reservio, dokázal, že odesláním připomínek se snížil počet klientů, kteří nedorazil (tzv. no shows) o neuvěřitelných 85 %.

České Reservio si můžete vyzkoušet na 14 dní úplně zdarma i se všemi prémiovými funkcemi. Pak se rozhodnete, jestli vám vyhovuje v základní bezplatné verzi nebo si zvolíte jeden z prémiových balíčků. Jejich cena začíná od 199 Kč za měsíc.

Výhody rezervačního systému Reservio:

  • Přijímáte online rezervace 7 dní v týdnu a 24 hodin denně.
  • Připomínáte svým klientům nadcházející rezervace e-mailem nebo SMS.
  • Sdílíte volné termíny s klienty.
  • Máte přehledný seznam klientů s kontakty a informacemi o jejich návštěvách.
  • Vidíte aktivitu svých zaměstnanců, směny a dovolenou.
  • Více salonů spravujete jednou aplikací.
  • Jednoduché nastavení a ovládání pro vás i vaše klienty.
  • Mobilní aplikace pro iOS i Android na správu systému telefonem.

Komentáře