Manuální masáže obličeje pro obnovu kolagenu a omlazení pleti

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Manuální masáže obličeje jsou osvědčeným prostředkem pro udržení mladistvého vzhledu a pružnosti pleti. Díky nim dochází k stimulaci tvorby kolagenu, což je klíčové pro zpomalení procesu stárnutí. Různé techniky masáží nabízejí různé výhody, a proto je důležité vybrat tu správnou podle konkrétních potřeb a typu pleti.

Klasická obličejová masáž

Klasická obličejová masáž je základní technikou, která spočívá v jemných, ale důkladných pohybech prstů. Tyto pohyby zahrnují hlazení, hnětení a kroužení. Klasická masáž zlepšuje krevní oběh, což vede k lepšímu přísunu kyslíku a živin do kožních buněk. Výsledkem je svěží a zářivá pleť. Tato metoda je ideální pro všechny typy pleti a může být použita jako pravidelná součást péče o pleť.

Lymfatická masáž

Lymfatická masáž je specifická technika zaměřená na podporu lymfatického systému, který je zodpovědný za odvod odpadních látek z těla. Jemnými tahy prstů podél lymfatických cest dochází k odplavení toxinů a snížení otoků, což má za následek čistší a zdravější pleť. Tato masáž je vhodná zejména pro osoby s problematickou pletí, sklony k otokům nebo po estetických zákrocích, kdy je třeba urychlit hojení.

Japonská masáž (Kobido)

Japonská masáž Kobido je starodávná technika, která kombinuje rychlé, rytmické pohyby s hlubokým hnětením a tlakovými body. Tato metoda je velmi účinná pro stimulaci hlubokých vrstev kůže a podkoží, čímž podporuje produkci kolagenu a elastinu. Výsledkem je výrazné zpevnění a vyhlazení pleti. Kobido je ideální pro zralou pleť s viditelnými známkami stárnutí.

Bukální masáž

Bukální masáž, známá také jako intraorální masáž, je specifická technika, která se zaměřuje na masáž vnitřních a vnějších částí tváří. Tato metoda, která se provádí částečně uvnitř úst, uvolňuje hluboké napětí v obličejových svalech, zlepšuje krevní oběh a podporuje tvorbu kolagenu. Bukální masáž je vynikající pro dosažení liftingového efektu, zpevnění obličeje a zlepšení kontur. Je ideální pro ty, kteří hledají intenzivní ošetření proti stárnutí a chtějí dosáhnout výrazného omlazení.

O bukální liftingové masáži jsme psali v našich článcích:

Salony, kde poskytují bukální liftingovou masáž

Gua Sha

Gua Sha je tradiční čínská technika využívající speciální nástroje, nejčastěji z jadeitu nebo růženínu, které jsou tahány po obličeji. Tato metoda pomáhá uvolňovat napětí v obličejových svalech, zlepšuje mikrocirkulaci a podporuje detoxikaci pleti. Pravidelné používání Gua Sha vede k redukci jemných vrásek a zvýšení elasticity pleti. Je vhodná pro všechny typy pleti a může být integrována do denní péče o pleť.

Tsuboki

Tsuboki je japonská masáž, která se zaměřuje na tlakové body (tsubo). Kombinací tradiční japonské masáže a akupresury dochází k uvolnění napětí a zlepšení toku energie v těle. Tsuboki masáž zlepšuje tonus pleti, snižuje stres a podporuje celkové zdraví pokožky. Je vhodná pro osoby hledající hlubokou relaxaci a obnovu rovnováhy těla a mysli.

Mikroproudová terapie

I když se nejedná o klasickou manuální masáž, mikroproudová terapie je stále hodna zmínky. Tato metoda využívá nízkofrekvenční elektrické impulsy k stimulaci svalů a kožních buněk. Výsledkem je zvýšená produkce kolagenu a elastinu, což vede k pevnější a mladistvější pleti. Tato technika je vhodná pro osoby s viditelnými známkami stárnutí a ochablou pletí.

Několik rad na závěr

Volba správné masáže závisí na individuálních potřebách a typu pleti každého klienta. Pravidelná aplikace těchto technik může výrazně přispět k omlazení pleti, obnovení kolagenu a zpomalení procesu stárnutí. Proto je důležité se svěřit do rukou zkušené kosmetičky, která doporučí nejvhodnější metodu a zajistí, že péče o pleť bude co nejúčinnější.

Pokud máte zájem o některou z těchto masáží, kontaktujte kosmetický či masážní salón a nechte se hýčkat profesionální péčí, která zvýrazní vaši přirozenou krásu.

Komentáře