Minikolekce David Vaněk | GENTLEMEN

Kategorie: Pro muže

Mojekrasa

Kdo je David Vaněk? David je mladý kadeřník, který se vyučil na SOU Karlín. Nyní pracuje již čtvrtým rokem ve studiu Bomton Brumlovka na pozici Classic Junior. Stále se zdokonaluje na stážích v Bomton Academy a každoročně se účastní kadeřnické soutěže AICHI.. Rád stříhá a barví ženy i slečny, ovšem nejblíže má prý k pánským účesům. “Už od školy jsem stříhal hodně kamarádů, skoro celý fotbalový tým včetně trenéra. Neměl jsem strojek, tak jsem musel stříhat jenom nůžkama. Když jsem se po pár letech vystříhal a viděl ze i kluci oceňují to, že si s nimi dám záležet, tak jsem věděl, že mě pánské nepřestane nikdy bavit.”

David Vaněk o kolekci:

“Kolekce je složená ze čtyř různých pánských střihů. Všechny mají podobný základ – kratší boky a delší vršek. Odlišují se detaily a finálním stylingem. Inspiroval jsem se hlavně z fotek kadeřníků soutěže Hairdressing Awards. Všichni v mé kolekci mají vystříhané vlasy kolem uší, je to praktické a vždy to bude vypadat dobře a upraveně. Trendy jsou nenapojené krátké strany na delší vršek – v této kolekci hned na několik způsobů – do čela, do strany, ulíznuté dozadu a nahoru. Všechny tyto typy střihů jsou nastylované tak, aby byly nositelné a jsou upravené jednoduše na běžné nošení kamkoli.”

3 otázky pro Davida Vaňka:

Jak často by měl muž navštěvovat svého kadeřníka?

“Určitě alespoň jednou měsíčně by to měl zvládnout každý. V momentě když už vlasy vypadají neupraveně (pokud to není záměr) a začínají se dotýkat uší tak už je pozdě, je potřeba účes pravidelně udržovat aby se lehce upravoval a vypadal stále dobře.”

Jak ideálně docílit přirozený, matný vzhled, který není na první pohled upravený?

“Na to je nejlepší OCEAN MIST od SACHA JUAN, nastříkat na mokré vlasy a vyfoukat do tvaru účesu, nebo nechat uschnout. Pro upravenější vzhled ještě doupravit pastou HAIR PASTE a zastříkat lakem LIGHT AND FLEXIBLE (obojí od SACHA JUAN).”

Jaký je aktuální trend v pánských střizích?

“Culíky jsou na ústupu a vrací se přirozenost, nejlépe aby šel snadno upravit a aby vydržel. To je častý požadavek. I proto jsou právě v módě krátké, někdy i vyholené strany které se nemusí napojovat na delší vršek, který se lehce může upravit na mnoho způsobů – matný, messy look je momentálně nejvíc aktuální trend.”

Hair: David Vaněk I Bomton Brumlovka Edita Majerová I Bomton Jalta Kristýna Korandová I Bomton Brumlovka

Styling: motýlky I Krispol Store I košile I Jonh&Paul I johnpaul.cz

Photo: Kateřina Machová I kate-mach.tumblr.com

Produkce: Dominika Reslerová I Bomton Brumlovka

Fotografie

Komentáře