Modulární rohové sedačky: flexibilní řešení pro každý interiér

Kategorie: Styl

Mojekrasa

Klasické rohové sedačky a sedací soupravy stále častěji ustupují modulárním rohovým soupravám. Působivý a funkční nábytek přináší do obývacího pokoje zcela novou kvalitu. Inovativní systémový nábytek osloví každého, kdo oceňuje svobodu a kreativní řešení. Jaké jsou vlastnosti modulárních rohových sedaček? Stojí za to udělat pro ně ve svém obývacím pokoji místo? Podívejte se na to!

Modulární rohové sedačky: nábytek na míru vašim potřebám

Rohová sedačka, která se mění na pohovku a taburet? Postavíte-li modulární rohovou sedačku do středu uspořádání svého obývacího pokoje, získáte univerzální vybavení pro každou příležitost. Čalouněný systémový nábytek je oblíbenou alternativou ke klasickým sedacím soupravám. Skládají se z mobilních dílů, které lze sestavit do libovolné konfigurace. Stačí několik rychlých pohybů, aby se z pravého rohu stal levý nebo aby se zcela změnila podoba nábytku. Důležité je, že jednotlivé díly jsou k sobě připojeny, což zabraňuje tomu, aby se pohovka rozpadla. Konstrukce propracovaného modulárního nábytku jsou často zdobeny panely, které fungují jako stolky nebo výsuvné područky. Modulární rohové sedací soupravy ocení zejména velké rodiny, které rády tráví čas společně v obývacím pokoji. Rozšířený nábytek poskytuje prostor pro odpočinek všech členů rodiny.

Chcete do malého obývacího pokoje umístit rozlehlou pohovku? Raději si to dvakrát rozmyslete. Architekti upozorňují, že velké a masivní pohovky mohou malou místnost přeplnit. Modulární rohové sedačky vypadají nejlépe v prostorných interiérech. Umístění velké pohovky zabírající většinu stěny ve stísněné místnosti je jistým způsobem, jak opticky zmenšit již tak malý prostor. Pokud chcete, aby kus nábytku působil odlehčeně, zvolte model usazený na vysokých, tenkých nožkách. Vyhněte se tmavému čalounění a zvlněným dekorativním liniím. Světlé čalounění a minimalistický design jsou nejvýhodnější kombinací pro každého, kdo chce svým čtyřem koutům vdechnout svěžest.

Nábytek s relaxační funkcí

Pro ty, kteří rádi tráví čas v pohodlném křesle, doporučujeme modulární rohové sedací soupravy s relaxační funkcí. Tento typ nábytku je vybaven mechanismy umožňujícími přizpůsobit tvar sedačky vašim individuálním preferencím.

Stisknutím tlačítka můžete zvednout opěrku hlavy, naklonit opěradlo nebo prodloužit opěrku nohou. Během několika vteřin, bez jakékoliv námahy, proměníte sedačku v pohodlné křeslo připravené ke spánku.

Modulární rohová sedačka jako pohodlné lůžko

Nemáte ve svém malém bytě dostatek prostoru pro samostatnou ložnici? Nebo chcete nahradit nerozkládací pohovku kusem nábytku, který vám umožní ubytovat přátele, kteří často přijíždějí na víkendy? Modulární rohová sedačka může nahradit postel s tou nejlepší, silnou matrací! Moderní nábytek s funkcí spaní má jen málo společného s nepohodlnými pohovkami známými z minulosti. Propracovaná konstrukce zajišťuje pohodlí při sezení i ležení. Po rozložení nábytek vytvoří rovnou plochu vhodnou pro dvě osoby. Sedáky a opěradla nábytku jsou vyplněny pružnými pěnami, které poskytují rovnoměrnou oporu a nedeformují se pod tlakem.

Další důvod, proč si koupit modulární sedačku s funkcí spaní? Úložný prostor navíc! V pevné pohovce jsou prostorné úložné boxy, do kterých se vejde další sada lůžkovin a plédů, které už se nevejdou do vaší ve švech praskající skříně.

Robustní materiál

Při výběru pohovky do obývacího pokoje věnujte pozornost několika parametrům: tvaru, velikosti, šířce sedáku a výšce opěradla, dalším funkcím, stylu a zpracování. Pokud chcete, aby si vaše nová pohovka zachovala svou bezvadnou podobu po mnoho let, vyberte si model čalouněný kvalitní látkou: látkou nebo kůží. Denně používaná pohovka je vystavena mechanickému poškození způsobenému třením. Zvláště opatrní by měli být majitelé domácích mazlíčků – kočičí drápky a psí chlupy čalouněnému nábytku rozhodně nesvědčí.

Mezi nejoblíbenější materiály používané při výrobě modulárních rohů patří:

  • přírodní kůže – robustní, přírodní a poměrně drahý materiál, který je odolný proti praskání a oděru. Kůže, o kterou se pečuje podle doporučení výrobce, neabsorbuje vodu ani nečistoty, takže se snadno udržuje v čistotě. Kůže dobře propouští vzduch a je vhodná pro alergiky. Exkluzivní kožený nábytek dodává interiérům třídu a eleganci;
  • syntetická kůže – levnější, ale také méně odolná alternativa přírodní kůže. Nevyžaduje zvláštní péči o svou strukturu. Snadno se z ní odstraňují skvrny. Vyrábí se z polyvinylchloridu nebo polyuretanu, změkčovadel a barviv, kůže má stejnoměrnou barvu, která neztrácí svou hloubku ani při vystavení UV záření;
  • Sametová látka – jedna z nejoblíbenějších potahových látek. S oblibou se používá v aranžmá ve stylu glamour. Měkká, mírně lesklá tkanina je silná a odolná proti popraskání. V průběhu času se může jemně natáhnout. Velurové sedací soupravy jsou často impregnovány vodoodpudivou úpravou. Varianta doporučovaná pro majitele koček;
  • Mikrofáze – měkká, na dotek příjemná a moderní tkanina. Inovativní vazba poskytuje jemné tkanině výjimečnou odolnost. Snadno se udržuje v čistotě. Vyznačuje se hladkým povrchem;
  • Žinylka – hustá, masitá tkanina, která se vrací do módy ve velkém stylu. Špína je na něm téměř neviditelná. Je odolná proti roztahování a třepení.

Komentáře