Návrat z dovolené: Zářící vlasy díky profesionální péči

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Každá dovolená je nezapomenutelným dobrodružstvím plným nových zážitků, slunce a odpočinku. Nicméně, návrat domů může znamenat i návrat k běžnému životu a péči o sebe. Pokud jste právě vrátili z exotických pláží či horských dobrodružství, vaše vlasy mohou potřebovat trochu lásky a péče, aby opět zazářily. V tomto článku vám přinášíme tipy na péči o vlasy po návratu z dovolené, včetně profesionálních přípravků a návštěvy kadeřnictví.

1. Hydratace vlasů je základ

Prvním krokem po návratu z dovolené je zajistit vlhkost vašim vlasům. Sluneční paprsky, mořská voda a chlorovaná bazénová voda mohou vaše vlasy vysušit a poškodit. Zvolte šampon a kondicionér s hydratačními složkami, jako je například arganový olej, aloe vera nebo kokosový olej. Tyto přípravky dodají vašim vlasům potřebnou vlhkost a obnoví jejich přirozený lesk.

2. Intenzivní regenerace vlasů

Přestože jste si během dovolené možná užívali sluneční lázně, vaše vlasy byly na slunce zvyklé poměrně krátce. Návratem do normálního režimu se může stát, že budou potřebovat regeneraci. Intenzivní vlasové masky a oleje jsou vynikajícím řešením. Sázka na produkty s keratinem, kolagenem nebo výtažky z mořských řas dokáže vaše vlasy posílit a obnovit.

3. Návštěva profesionálního kadeřníka

Po návratu z dovolené není špatný nápad udělat si návštěvu u profesionálního kadeřníka. Řekněte mu o svých dovolenkových aktivitách a stavu vlasů, aby vám mohl doporučit nejvhodnější péči. Kromě toho vám může nabídnout krátký střih nebo načechraný účes, který dodá vašim vlasům život a svěžest.

4. Střih rozštěpených konečků

Sluneční paprsky, voda a vítr mohou způsobit rozštěpené konečky. Po návratu z dovolené se proto vyplatí udělat si ořez u kadeřníka, aby byly vaše vlasy zdravé a vitální. Snažte se pravidelně stříhat konečky, abyste udržovali krásný vzhled a kvalitu vlasů.

5. Zbavte se zbytečných nečistot

Mořská sůl, písek a zbytky solárního krému mohou zůstat ve vlasech i po návratu domů. Důkladně vlasy propláchněte speciálním čisticím šamponem, který odstraní nečistoty a zanechá vlasy svěží a čisté.

6. Dodatečná ochrana před teplem

Pokud jste během dovolené vystavovali své vlasy slunečnímu záření, je důležité chránit je také před dalším teplem, jako je fénování, žehlení nebo kulmování. Použijte termální ochranné spreje, které minimalizují poškození vlasů vysokými teplotami.

7. Výživné séra a oleje

Pro extra péči můžete zahrnout do svého režimu výživná séra a oleje. Vitaminy a minerály v těchto produktech posilují vlasy a dodávají jim vitalitu. Můžete je aplikovat na konečky vlasů nebo jako lehký závěr po stylingu.

Komentáře