Proveďte váš salon detoxem

Kategorie: Pro odborníky

Mojekrasa

Přechod na přírodní, případně šetrnější kosmetiku není dnes jen celosvětový trend, ale je to také projev vlastního pudu sebezáchovy vás profesionálů. Trávit celé dny na pracovišti, které se podobá chemické továrně není nic dobrého ani pro zdraví, ani pro krásu.

Pracujete-li s konvenční značkou zkrášlující kosmetiky, vaše zákaznice se aplikaci vystavuje jednou za 1 – 3 měsíce, ovšem vy můžete mít takových zákaznic třeba 5 – 8 denně. Zde už je skutečně na pováženou, jestli se nerozhodnout pro dodavatele, kteří vás podpoří nejen kvalitním obchodním servisem, ale i netoxičností své značky. Na veletrhu Green Beauty Market) můžete zažít a otestovat značky profesionální pleťové péče v bio kvalitě Éminence, Phyt´s a Inlight, vlasové profi značky eko a bio pak budou zastoupeny firmou Oway Rolland a Lothmann Paris.

Prostředí, které vám neškodí

Pokud chcete ve vašem salonu udržet co nejzdravější prostředí, zajistěte dostatečné větrání – jednou za hodinu by se měl v místnosti zcela vyměnit vzduch, ideálně formou otevřených oken, dveří. Dále doporučujeme používat vlasové spreje označené “low VOC formulas” tedy s nízkým množstvím těkavých látek. Obecně je vhodné dávat při výběru kosmetiky pro váš salon přednost přípravkům s pumpičkou před aerosoly, právě kvůli obsaženým chemikáliím, které následně vdechujete především vy.

Ideální je používat barvy bez amoniaku, ale zároveň se nenechat vehnat do marketingové pasti některých firem, které amoniak nahradí něčím horším. Skutečně zdravější oxidační barvy by navíc neměly obsahovat, případně obsahovat v co nejmenší možné míře: resorcinol, p-fenylendiamin, toluen, octan olova a ethanolaminy, jako je cocamide DEA a další. Z našich vlastních průzkumů a porovnání oxidačních barev na českém trhu mají jedno z nejlepších složení na trhu barvy Hnectar od OWAY, novinkou pak jsou profesionální rostlinné barvy značky Lothmann Paris.

Stříhat doporučujeme před barvením, aby vaše pokožka na rukou nepřicházela při střihání do styku se zbytky barvy. Po každé službě, kterou zákazníkovi provedete, si umyjte ruce, aby na nich neulpívaly zbytky škodlivých látek a pokud je to možné, popřemýšlejte o množství produktů, které během služby využíváte, méně je v tomto případě pro zdraví více! Chcete-li provést radikálnější detox vašeho pracoviště, pečlivě volte produkty, se kterými pracujete a jednoduše zvažte omezení v salonu nabízených služeb.

Na Green Beauty Marketu se můžete na vlastní oči i pleť přesvědčit, že profesionální značky v biokvalitě mohou být stejně efektivní jako ty, které využíváte nyní.

Cesta za zdravím

Vedle výše zmíněné šetrnější kosmetiky můžete zvolit pro svůj salón i jinou cestu – začněte číst složení jednotlivých výrobků. Informovat se o jednotlivých škodlivých složkách můžete v angličtině na ewg.org nebo v češtině na stránkách slozenikosmeti­ky.cz, dobrým průvodcem vám v tomto může být i kniha Tajemství kosmetiky Víta Syrového obsahující tabulky škodlivin.

Chcete-li lépe porozumět procesům, které se v přípravcích odehrávají a jak s pletí a vlasy jednotlivé složky reagují, zkuste si nějaký kosmetický produkt vyrobit. Průvodcem vám může být například kniha Zelená kosmetika od Míši Suché, která na konferenci Green Beauty Marketu přednese téma personalizace pleťové péče.

Zákaznický servis

Přejdete-li na zdravější značku kosmetiky, budou tím přirozeně ovlivněni i vaši zákazníci. Proto uvádíme několik tipů, jakou cestou detoxikovat klientovu koupelnu. Jako první je třeba vyměnit konvenční kosmetiku za přírodní u dětí a těhotných, následuje výměna dámských a dětských hygienických potřeb, které jsou v přímém kontaktu se sliznicemi. Poté z hlediska bezpečí doporučujeme vyměnit v tomto pořadí dekorativní, vlasovou, tělovou kosmetiku a na posledním místě pleťovou. Taková výměna ovšem není vůbec snadná záležitost a zdaleka největší potíže mohou mít zákazníci s přípravky, se kterými pracujete právě vy, a to jsou přípravky vlasové a pleťové péče a dekorativy.

Otestovat více než 60 značek eko, bio, přírodní a veganské kosmetiky můžete na Green Beauty Marketu, který se koná 10. a 11. 11. 2017 v Prague Gallery Laufen, vstup je zdarma.

V pátek 10. 11. je od 14:00 za cenu 499 Kč pro profesionály připravena minikonference s tématy: Netoxická péče o vlasy, Jak na přírodní make-up, Personalizace kosmetické péče pomocí jednotlivých složek a v neposlední řadě přednáška o nejhorších toxinech v kosmetice. Přijďte a staňte se svým zákazníkům skutečnými průvodci za zdravou krásou.

Na konferenci se můžete přihlásit prostřednictvím mailu andrea@greenbeauty.cz nebo na telefonu 603 864 521.

Více informací na http://www.greenbeautymarket.cz/10-11-prgm/.

Čtěte také:

Kadeřníci si pochvalují online rezervace. Šetří jim čas a zaplní se termíny, které předtím zůstaly neobsazené

Fotografie

Komentáře