Vyzkoušely jsme za vás epilaci cukrovou pastou

Kategorie: Recenze a testy salónů

Mojekrasa

Opět jsme se ocitly před velkou výzvou, kterou bylo otestování novinky v podobě epilace cukrovou pastou. Do kosmetického salonu, který sídlí v Říčanech, jsme se vydaly vlakem na pozvání Renaty Moravcové, která je hlavní školitelkou speciální metody epilace cukrovou pastou od Liny Kennedy, zakladatelky značky Alexandria Professional®.

O tom, že je paní Renata Moravcová na tomto poli odborníkem na slovo vzatým, nás přesvědčila skutečnost, že absolvovala školení epilace Kennedy Theory® přímo v centru značky v USA. Nyní je školitelkou pro Česko a Slovensko.

O kosmetickém salonu Chardé v Říčanech

Salon Chardé se nachází v Říčanech u Prahy, jen několik minut od nádraží v ulici 17. listopadu 216/29 v prvním patře domu. Vchod do salonu je z vnitrobloku zrekonstruované budovy. A první dojem ze salonu? Působí velmi čistě, moderně a zároveň útulně. Salon je rozdělen na dvě místnosti, na kosmetickou a školicí. V salonu totiž kromě ošetření klientů probíhají individuální školení a také představení novinek pro kosmetičky, které již s cukrovou pastou od Alexandria Professional® pracují. Kromě epilace si mohou klienti v salonu Chardé dopřát také klasickou kosmetiku a péči o pleť.

Co jsem si vyzkoušela na vlastní kůži?

Rozhodla jsem se, že vyzkouším epilaci cukrovou pastou od Alexandria Professional® na předloktí a ruce.

Před epilací cukrovou pastou

Před samotnou epilací mě paní Renata informovala o tom, jak bude celá procedura probíhat. Zdůraznila, že je nezbytné před epilací pokožku desinfikovat a zbavit ji mastnoty, aby cukrová pasta dokonale přilnula na chloupky. Velice mě zaujalo, že chloupky nemusí mít minimální délku, jako je tomu u depilace voskem, a že pasta dokáže zachytit i chloupky kratší než 1,5 mm.

Cukrová pasta „k nakousnutí“

Velmi mě také potěšilo, že je pasta od Alexandria Professional® v podstatě jedlá, obsahuje totiž pouze cukr, citron a akácii, řadí se tedy k veganským produktům a je pro kůži zcela nezávadná. A jaký je rozdíl mezi aplikací vosku a pasty? Pasta se nanáší na jednu plochu a jednu osobu rukavicemi, aby byly zachovány hygienické normy.

Výhody epilace cukrovou pastou oproti depilaci voskem

V případě depilace voskem se pracuje se špachtlí, která se vrací zpět do kelímku a je opakovaně používaná, přičemž není zabráněno růstu bakterií v kelímku. Případně se při této metodě používá roll-on, který se dotýká přímo kůže několika klientů. Skutečnost, že je epilace pastou zcela hygienická, u mě jednoznačně zabodovala.

Jaká jsem měla očekávání? A jaké byly mé pocity z epilace cukrovou pastou?

Epilaci jsem již v minulosti vyzkoušela. Vzhledem k mé citlivé pleti a mému nízkému prahu bolesti se však jednalo o velice traumatizující záležitost. Paní Renata mě však ujistila, že si epilaci od Alexandria Professional® oblíbím a že se nemusím vůbec obávat zarůstání chloupků ani drastické bolestivé reakce. Věřte mi, těmto slovům jsem věřila jen stěží, ale zároveň mě tato představa velmi lákala. „Co když se od té doby technologie a metody epilace změnily?“ říkala jsem si. Než jsem tedy na epilaci cukrovou pastou zcela zanevřela, chtěla jsem jí dát šanci.

A jdeme na to. Procedura začíná

Předtím než paní Renata pastu aplikovala, na kůži nastříkala desinfekční sprej, který následně jemně setřela. Poté na kůži nanesla essential tonic, které mělo za cíl uvolnit chloupky z folikulu. Z mého pohledu to byla jemná, uvolňující masáž. Po osušení tonika došlo k nanesení pudru, který chloupky obalil, vysušil je, aby absorboval případnou mastnotu, a zvýraznil je pro lepší viditelnost.

Měla jsem pocit, že již po těchto přípravných krocích je pleť společně s chloupky uvolněná, což asi přispěje k jejich snadnému odstranění. Překvapilo mě, že je cukrová pasta uchovávána v ohřívačích od Alexandria Professional, které ji udržují při teplotě, jež je pro tělo přirozená.

Nemusíte se tedy vůbec obávat toho, že pasta vaši pokožku popálí, nebo naopak nebude dostatečně teplá, a procedura tedy nedosáhne očekávaného výsledku. A jak procedura dopadla? Hodnotím ji velmi pozitivně, výsledkem je dokonale hladká pokožka bez chloupků. A podráždění a bolestivost? Nulová!

Podívejte na video epilace cukrovu pastou

Revoluční technika epilace cukrovou pastou

Technika epilace cukrovou pastou od Alexandria Professional® nemá ve světě obdoby, je jedinečná. Je založena na 6 krocích, které se můžete naučit během individuálních školení s paní Renatou Moravcovou.

Cena epilace cukrovou pastou

Za epilaci cukrovou pastou Alexandria Professional® zaplatíte v salonu dle rozsahu epilované plochy.

  • Paže a ruce 600,–kč
  • Podpaží 380,–kč
  • Nohy celé 850,–kč
  • Epilace rtu 100,–kč
  • Záda (pro muže) 680 – 850,–kč

Jak často byste měli na epilaci cukrovou pastou chodit?

Podle slov paní Renaty byste měli epilaci cukrovou pastou po prvním ošetření zopakovat zhruba po 14 dnech, kdy začínají dorůstat chloupky, které ještě nebyly při epilaci viditelné a teprve se připravovaly na růst. Po další aplikaci se růstová fáze chloupků srovná a efekt epilace se prodlouží i na 4 týdny. Chloupky už ale nebudou tak silné a výrazné jako před pravidelnou epilací.

Zaujala vás tato metoda? Vyzkoušíte ji také?

Nalákaly vás přednosti epilace cukrovou pastou? Najděte ve svém okolí salon, který pracuje se značkou Alexandria Professional®. Z našeho pohledu se jednalo o příjemné, uvolňující a šetrné ošetření, které rozhodně nezruinuje vaši pokožku ani peněženku.

Kvalitu salonu i přístup paní Renaty nemůžeme ohodnotit jinak než pěti hvězdičkami.

Navštivte i vy salon, ve kterém pracují s cukrovou pastou Alexandria Professional®, rozhodně nebudete litovat.

Pro kosmetické salony

Individuální školení Kennedy Theory® od paní Renaty Moravcové ocení zejména kosmetičky, které hledají efektní a komfortní formu epilace chloupků pro své klienty (ženy i muže) a které by se rády zdokonalily v epilaci cukrovou pastou a ve své praxi upřednostňují přírodní produkty.

Věděli jste, že značka Alexandria Professional pořádá seminář o epilaci, kde se můžete osobně setkat s Linou Kennedy a zároveň získat voucher na školení epilace cukrovou pastou jako dárek? Jedná se o jedinou akci v ČR a SR, která se epilaci věnuje, a kde zodpoví veškeré vaše dotazy ohledně odstranění chloupků kratších než 1,5 mm. Nenechte si tuto jedinečnou příležitost utéct!

Zjistěte, kde najdete salony ve vašem okolí, které pracují se značkou Alexandria Professional – e-mailem na renata.moravcova@charde.cz.

www.charde.cz

Rozhovor se Sugar Queen – Lina Kennedy zakladatelkou a majitelkou americké společnosti Alexandria Professional

Mohlo by vás zajímat:

Fotografie

Komentáře