Potápění jako originální koníček i forma relaxace. Jak na to?

Kategorie: Relax a wellness

Mojekrasa

Pokud lidské tělo neodpočívá, nemůže nikdy fungovat na 100 %. Stejně to platí i o mysli. Jestliže jednou za čas „nevypnete“, budete se cítit stále nervóznější a unavenější. Každý z nás by si proto měl najít koníčka, kterému se bude věnovat. Zapomeňte na nudu při běhání nebo cvičení aerobiku. Pokud ráda zkoušíte nové věci, máte ráda výzvy a milujete, když vaše tělo ovládne adrenalin, vrhněte se na potápění. Proč, co vše a kde se naučíte?

Potápění jako prostor pro zdolávání výzev

Možná si říkáte, že potápění není nic pro vás a je to sport, kterému se vyplatí věnovat jen při pobytu u moře. Není to pravda. Potápění je možné se věnovat i v České republice. I naše rybníky či lomy nabízí úchvatný podvodní svět. Navíc zájezdy k moři nejsou dnes už drahé. I pobyt v Egyptě s all inclusive vás vyjde na méně než 8 000 Kč. Egypt a jeho korálové útesy jsou pro začínající potápěče ideální destinací. Bude ale záležet jen na vás, kam vyrazíte. V potápění se budete postupně zdokonalovat, což vám bude otevírat dveře k novým dobrodružstvím. A co vy víte, třeba vyrazíte poznávat krásy mořského světa do zajímavých exotických destinací, odhodláte se k ponoru v zimě apod.

Kde a jak?

Kurzy potápění aktuálně nabízí potápěčská škola Seawolf. Jejím hlavním instruktorem je Ing. Jan Wolf, který se tomuto krásnému sportu věnuje již více než 15 let a má za sebou přes 6 tisíc ponorů. Pro začátečníky je připraven kurz Open Water Diver. Seznámíte se základy potápění, naučíte se, jak se chovat pod vodou, na co si dát pozor apod. Každý, kdo úspěšně absolvuje kurz, získá kvalifikaci pro potápění do maximální hloubky 21 metrů. V Seawolf si zakládají na individuálním přístupu. Zajímavé je, že kurzy probíhají v bazénu, v přírodě – v lomech, škola pořádá i kurzy v Chorvatsku. Kromě kurzů pro začínající i pokročilé potápěče nabízí i kurzy šnorchlování. Chcete-li se bavit u netradičního sportu, který je vlastně pokaždé jiný, protože vodní svět se neustále mění, vrhněte se na potápění. Budete nadšena!

Komentáře