Dokonalé obočí je vaší vizitkou. Jaké máme možnosti úpravy?

Kategorie: Obočí

Mojekrasa

Říká se, že obočí je jako rám obrazu. Pokud nemá správný tvar, velikost a šířku, může celkovou vizáž hodně pokazit. Dříve jsme si museli vystačit pouze s trháním, barvením, případně tetováním v podobě klasické čárky. Dnes už máme metod na úpravu obočí daleko více a nutno podotknout, že některé jsou skutečně velmi pěkné. I když také platí, že pro krásu se musí trpět. Pojďme si představit základní metody úpravy obočí současné doby, tedy žhavý trend vláskování či klasický permanentní makeup nebo takzvaná pérová metoda.

Vláskování – přirozenost na prvním místě

Vláskování neboli microblanding patří v současné době k velkým hitům v úpravě obočí. Jde o metodu, která spadá pod permanentní make-up, ale výsledný efekt je prakticky dokonale přirozený. Do pokožku se malou čepelkou dělají zářezy – vlásky, které se vyplňují pigmentem. Tuto metodu mohou provádět jen důkladně proškolené kosmetičky, které na to mají certifikát. Je to velká piplačka, zabere to přibližně 1,5 až 2 hodiny. Vláskování vyžaduje navíc dvě návštěvy, protože po prvním pokusu není dílo hotové. Zhruba do měsíce je třeba zajít ještě na korekci.

Jak vlastně vláskování probíhá?

Je to snadné, kosmetička vám pomocí šablony dokreslí obočí, které se k vašemu typu obličeje nejvíce hodí. Poté vytrhá přebytečné chloupky a pustí se do práce. V první fázi je to více bolestivé – záleží na prahu bolestivosti. Některé ženy to přirovnávají ke stejné bolesti jako při trhání chloupků, některé to bolí daleko víc. Ale dá se to vydržet, ostatně co bychom pro krásu neudělali, že? Jakmile je první fáze vláskování za vámi, kosmetička už může místo potřít tekutým analgetikem. Druhá fáze vyplňování rány pigmentem už je absolutně bezbolestná.

Zpočátku bude obočí hodně výrazné a zarudlé, to se ale v průběhu pár dnů změní a obočí postupně trochu vybledne. Proto se chodí ještě na korekci, kdy se celá procedura zopakuje včetně závěrečného stínování. Vždy týden až dva po aplikaci je potřeba obočí natírat speciální mastičkou, kterou dostanete od kosmetičky. Také se doporučuje vyhnout se sauně, namáčení a slunění po dobu dvou týdnů.

Cena (vláskování) microblandingu je v každém salónu odlišná. Obecně lze říci, že se pohybuje v rozmezí 3 – 5 tisíc Kč včetně korekce.

Doporučujeme zajít ke kosmetičce, která má certifikát a zkušenosti. Tato metoda je šetrná, přesto vyžaduje opravdovou zručnost. Výsledek ale bývá skvělý. Získáte obočí, po kterém jste dosud toužili. Bez jakýchkoliv úprav, dokreslování a barvení. Obočí po vláskování vydrží 2 – 3 roky, poté začne pigment blednout.

Permanentní make-up na obočí

Vsadit můžete také na klasický permanentní make-up, který lze prakticky aplikovat kamkoliv na obličej. Často si necháváme dělat nejen obočí, ale také oční linky či rty. Jaký tvar a odstín zvolit, s tím vám opět poradí zkušená kosmetička. Permanentní makeup lze označit jako metodu dočasného líčení. Do pokožky se aplikuje pigment, který zvýrazní to, co je třeba, tedy v tomto případě obočí. Metoda zabere 1 – 2 hodiny. Bolestivost je opět individuální, ale obecně lze říci, že bolí méně než vláskování. Kosmetička navíc aplikuje anestetikum, které oblast znecitliví.

Permanentní make-up vám nevydrží napořád. Většinou kolem dvou let. Barva se postupně vytrácí a bledne. Cena se pohybuje kolem 3 tisíc korun.

Pudrové obočí

Pudrové obočí neboli stínování je další metoda, jak zvýraznit své obočí na delší dobu. Často se používá takzvaná ombré technika, kdy se jednotlivé odstíny kombinují a přechází z jednoho do druhého. Působí to velmi přirozeně. Tuto metodu si opět můžete nechat udělat v certifikovaném salónu za pomoci speciálních jehliček a pigmentu. Stínování může být bolestivé, ale lze využít lokální anestetikum. Stejně jako u předchozích dvou technik je doba omezená na 1 – 3 roky.

Cena pudrového obočí je přibližně stejná jako u permanentního make-upu.

Doporučujeme se vždy poradit předem a nechat si udělat permanentní make-up skutečnými odborníky. Ti by vám měli říci, která technika je pro vás nejlepší.

Mohlo by vás zajímat

Komentáře