Laminace obočí - hodí se pro každého?

Kategorie: Obočí

Mojekrasa

Obočí je v beauty světě velmi žhavým tématem. Stále se diskutuje o tom, zda jej vytrhat do tenké linky, nechat širší, anebo raději ponechat přirozené. Můžete si obočí nechat nabarvit, vytetovat nebo zkusit laminaci. Jedno je jisté. Dokonalý tvar obočí zvýrazní vaše rysy a dá vám unikátní šmrnc. Zkuste si proto obočí nechat upravit pomocí nového trendu úpravy a formování obočí – laminace.

Co je laminace obočí

Laminace je metoda pro zvýraznění tvaru obočí. Při této proceduře je na něj nanášená sada přípravků, které neposlušné a kroutící se chloupky všemi směry narovnává, tvaruje, zafixuje, vyplní a vyživí. Výsledkem úpravy je plné, husté a výrazné obočí. Pro ještě lepší výsledek je součástí procedury i barvení a úprava tvaru obočí, popř. epilace voskem.

Jakého efektu lze očekávat u laminace obočí

• Obočí bude plné, husté a výrazné.

• Díky laminaci bude obočí poddajné a zafixované do požadovaného tvaru.

• Ráno obočí učešete a vydrží tak celý den.

• Na každém chloupku se vytvoří ochranná vrstva.

• Ochrana před negativním působením okolí, jako je mráz, vítr nebo slunce.

Cena laminace obočí

Efekt vydrží 4 až 6 týdnů a cena je kolem 1 000 korun.

Co vás čeká při laminaci obočí

Laminace je profesionální služba kosmetičky či vizážistky a zahrnuje konzultaci s vyškoleným profesionálem ještě před samotným ošetřením. Vždy byste měla mít šanci určit si styl, jakým chcete, aby bylo obočí upraveno. Pokud je vaše obočí nepoddajné, laminace obočí jej může usměrnit a vytvarovat.

Chloupky se zajistí na místě pomocí produktu pro fixaci, který obsahuje klíčové přísady pro narovnání zakřivených chloupků a zároveň zajišťuje symetrii obočí. Každé kosmetické studio používá trochu jinou recepturu. Následně je obočí fixováno do své nové polohy. Nakonec se vyčistí a odstraní zbytky nanášeného produktu.

Jak dlouho to trvá laminace obočí

Zákrok má zpravidla trvání 45 minut a je zcela bezbolestný. Možná trošku pocítíte při aplikaci nebo vyčesávání zbytku produktu místy nepříjemné tahání za chloupky, ale nečekejte žádnou bolest, kterou při jiných kosmetických zákrocích podstupujete.

Co se při laminaci na obočí nanáší a jaká jsou rizika laminace?

Při laminaci se aplikuje kyselina thioglykolová nebo thioglykolát amonný, který umožňuje trvale narovnat i vlasy. Někdy může vlasy a chloupky oslabit tak, až jsou náchylné k lámání, nebo dokonce v průběhu času způsobit jejich ztrátu. Kyselina thioglykolová se chová stejně. Pokud se pro laminaci rozhodnete, ujistěte se, že vaše obočí v posledních dvou letech nijak netrpělo, ať si jej ještě více nepoškodíte.

Chloupky se dále fixují lepidlem používaným v odlupovacích maskách na obličej. Většinou jde o směs bromičnanu sodného, který je znám i tím, že občas způsobuje zarudnutí kůže a očí a fosforečnanu sodného, což je zahušťovadlo běžně používané v laku na nehty. I tyto látky mohou mít na pleť a nehty negativní účinky.

Kontraindikace laminace obočí

Laminace se nedoporučuje těhotným a kojícím ženám, při oparu, viróze, bakteriální infekci, zánětech kůže, onkologické nemoci a podezření na maligní kožní nádor.

Hledáte tu pravou PMU artisku pro krásné obočí nebo dáte raději přednost laminaci obočí v Praze či Brně?

Mohlo by vás zajímat


Hledejte salony online na Salony-krasy.cz

Ať už hledáte kosmetičku nebo kadeřnici nebo profesionála na jakékoliv jiné ošetření pleti, či pouze potřebujete zrelaxovat, na Salony-krasy.cz najdete vše, co zrovna vaše tělo, vlasy, nehty, řasy potřebují nebo si zaslouží!

Komentáře