Nejenom na léto je dobré pečovat o nožky – jaké benefity má pro vás pedikúra?

Kategorie: Nehty a ruce

Mojekrasa

Krásné nohy jsou vizitkou každé ženy, ale i muže. Musí být především zdravé. Abyste měli hladká chodidla a upravené nehty bez známky plísní, pravidelně si udělejte čas na pedikúru. Můžete tak předejít mnoha nepříjemným potížím. Jaké benefity má pro nás pedikúra? Kde najít nehtový salon, pedikérku?

  • Pedikúra se zaměřuje na péči o nohy, zejména chodidla, nehty a kůži kolem.
  • Řeší problém deformity či zarůstajících nehtů, otlaků, kuřích ok a mykóz.
  • Neléčení popraskané kůže na patách může vést až k nepříjemným a bolestivým krvavým prasklinám. Díky pravidelné péči předejdete chorobám nohou a ulevíte jim od každodenní námahy. Pokud už těmito problémy trpíte, pedikúru neodkládejte. Stačí si vybrat vhodné nehtové studio. Manikúra a pedikúra je dnes v každém městě.

Mokrá pedikúra

Mokrou pedikúru znaly už naše babičky. Ošetření nohou probíhá po vodní lázni, která zajistí změknutí kůže na chodidlech. Pak pedikérka pomocí kleštiček a skalpelu upraví nehty na nohou, odstraní kuří oka a otlaky nejčastěji pomocí skalpelu a odstraní i starou kůži na chodidlech, zejména na patách.

Suchá pedikúra

Přístrojová pedikúra neboli suchá pedikúra je metoda, která minimalizuje riziko poranění kůže. Nohy se nenamáčejí a k ošetření se používá speciální přístroj s frézkami, pomocí kterého se otlaky, kuří oka a oblasti kolem nehtů i nehty ošetří. Nehty se zastřihují do roviny pro minimalizaci nebezpečí zarůstání nehtů.

Kombinovaná pedikúra

Kombinovaná pedikúra propojuje mokrou a suchou přístrojovou pedikúru. Pedikérka pomocí frézky upraví nehty. Nehtovou kůžičku a kůži na chodidlech odstraňuje až po koupeli pomocí skalpelu. Na průběžnou domácí pedikúru si pak můžete pořídit vhodné vybavení včetně brusky na nehty. Návštěva pedikúry vás však naučí o nohy správně pečovat. Doporučujeme tedy nejprve navštívit některé nehtové studio, ať už je to pedikúra Praha 5 nebo třeba pedikúra Frýdek Místek.

Pedikúra pro diabetiky, psoriatiky i děti

Pedikúra je důležitá i pro lidi, co trpí nějakými zdravotními potížemi. Zejména pro diabetiky, kteří si na nohy musí dávat obzvláště pozor, anebo pro psoriatiky, kteří trpí záněty kloubů. Cukrovkářům hrozí při neléčení potíží zanícení a nehojení ran, což vede v extrémních případech až k amputaci. Zarostlé nehty a deformity nehtů se mohou objevit již v útlém věku u dětí. Nebojte se proto s nimi zajít na pedikúru.

Wellness pedikúra

Pedikúra nejí jen o relaxační koupeli nohou, depilaci, peelingu, příjemné masáži chodidel a nalakovaných nehtech pomocí gel laku. Tohle jsou spíše zkrášlující procedury, které spadají pod wellness pedikúru. Záběr pedikúry je mnohem širší a souvisí přímo s naším zdravím. Zvolte pedikúru se všemi zdravotními benefity. Upravené nohy jsou vizitkou každé ženy i muže. Navíc je relax nohou velmi příjemný.

Domácí pedikúra

Pokud neřešíte mykózu, zarůstající nehty, praskliny na patách, deformitu nebo kuří oka, můžete si pravidelně svá chodidla hýčkat i sami doma.

Pro domácí pedikúru vám stačí

  • nůžky na nehty
  • pilník na nehty
  • pemza
  • sada kvalitních pečujících produktů o nohy v podobě peelingu, hydratačního krému a oleje na nehty
  • pro změkčení kůže si dopřejte lázeň s Rochovou solí

Jak často na domácí pedikúru?

Pedikúru si doma dopřejte 1× týdně.

Podologie

Obor podologie je vlastně pedikérská odbornost na špičkové úrovni a zahrnuje preventivní a rekondiční péči o nohy, klenbu. Součásti podologie jsou informace týkající se základního vyšetření chodidel, navrhování individuálních stélek obuvi do obuvi, výroba individuálních korekčních pomůcek, rovnání zarostlých nehtů, masáž chodidel apod.

Podologie navazuje na další obory, kde řeší speciální potíže diabetiků. Podolog někdy spolupracuje s pediatrem, dermatologem, a ortopedem. Podolog se zabývá diagnostikou a řešením potíží nohou v rámci své odbornosti.


Hledejte salony online na Salony-krasy.cz

Ať už hledáte kosmetičku nebo kadeřnici nebo profesionála na jakékoliv jiné ošetření pleti, či pouze potřebujete zrelaxovat, na Salony-krasy.cz najdete vše, co zrovna vaše tělo, vlasy, nehty, řasy potřebují nebo si zaslouží!

Komentáře