Rozhovor s Lesley Lawson, mezinárodní ambasadorkou pro barvu Schwarzkopf Professional

Kategorie: Na slovíčko

Mojekrasa

Lesley Lawson, mezinárodní ambasadorka pro barvu Schwarzkopf Professional, odpovídala na otázky ohledně zesvětlování vlasů, podělila se o zážitky ze svého salonu a hovořila také o inovativním transparentním gelovém zesvětlovacím systému BLONDME CRYSTAL.

Schwarzkopf Professional nyní představuje opravdovou inovaci v zesvětlování – nový gelový zesvětlovací systém BLONDME CRYSTAL Transparent Gel Bleach System. Jedná se o vůbec první zesvětlovač s křišťálově čirou konzistencí, který zajistí absolutní kontrolu během odbarvovacího procesu a zajistí dokonalý výsledek zesvětlení.

Lesley Lawson je jako mezinárodní ambasadorka pro barvu Schwarzkopf Professional zároveň expertkou na blond barvu. Její kariéra je důkazem toho, že práce profesionálního koloristy znamená víc než jen pouhé povolání. V současnosti také působí jako kreativní ředitelka pro barvu salonu Real Hair v londýnské Chelsea. Svou profesní dráhu zahájila v roce 1984 na prestižní londýnské akademii Hair Academy a poté pracovala 18 let po celém světě na přehlídkách, seminářích a v oblasti reklamy.

Co pro Vás znamená blond barva?

Blond je víc než jen barva, je to styl. Pro mě je to hravá, energická a zároveň velmi ženská barva. Blond je symbolem pro glamour a specifický styl.

Jakou část Vaší každodenní práce v salonu věnujete vytváření blond barvy?

Blond barva je pro náš salon velmi důležitá. Přibližně 60 % naší práce tvoří péče o zákaznice s blond vlasy. Nejčastěji si přejí melíry, ale žádostí na zesvětlení celé hlavy stále přibývá.

Jak se zákaznice s blond vlasy odlišují od ostatních?

Blondýnky jsou velmi loajální zákaznice. Jakmile jim jednou vytvoříte přesně takový blond odstín, který si přejí, začnou vám věřit a budou se k vám vracet. Právě proto, že barvení do blond je tou nejnáročnější činností v salonu, se blondýnky snaží najít toho nejlepšího kadeřníka, který jim dokáže vytvořit vysněný blond odstín.

Co je pro Vás jako kadeřnici nejdůležitější ve vztahu se zákaznicemi s blond vlasy?

Velmi důležité je vytvořit mezi kadeřníkem a klientem vztah, který je založený na vzájemné důvěře. Co se týká barvy, a blond barvy obzvlášť, musím být schopna zajistit klientovi opravdu spolehlivý a excelentní výsledek. Kadeřník by si tedy měl vždy najít čas na to, aby s klientem zkonzultoval jeho přání a představy a poradil mu, co pro něj bude nejlepší. Tím to ale nekončí – kadeřník musí zároveň „proškolit“ své klienty o důležitosti správné domácí péče, doporučit vhodný šampon, kondicionér a kúru.

Co jste si pomyslela, když jste se dozvěděla o novém transparentním gelovém zesvětlovacím systému BLONDME CRYSTAL?

Když jsem se poprvé dozvěděla o tomto projektu, nemohla jsem uvěřit, že to je opravdu možné. Upřímně jsem byla velmi překvapená a nadšená, protože se jedná o něco, co tu ještě nebylo. Je to skutečně inovativní produkt, který reaguje na potřeby kadeřníků. Mně i všem kadeřníkům po celém světě velmi usnadní práci.

Jaký jste měla dojem po prvním použití transparentního gelového zesvětlovacího systému BLONDME CRYSTAL?

Byla jsem velmi spokojená. Dosáhla jsem nádherného blond odstínu a aplikace byla o dost jednodušší než u běžných zesvětlovačů.

Jaké klíčové výhody jste u této novinky zaznamenala?

Hlavní výhodou je transparentní konzistence. Běžné zesvětlovače jsou modré nebo bílé, a kadeřník tak může nabýt nesprávného dojmu, že vlas je světlejší, než ve skutečnosti je. Díky transparentní směsi už se nemusím zdržovat stíráním zesvětlovacího přípravku, abych viděla, jak se barva vyvíjí, což normálně zabírá spoustu času, protože musíte rozevřít fólie, setřít produkt a znovu ho nanést. Kromě toho, že ušetřím spoustu času, mohu také zesvětlovat až o 7 stupňů. Je to skutečně revoluční novinka!

Zdroj: Henkel.cz

Fotografie

Komentáře