5 překvapivých triků, jak v létě chránit vlasy

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Že si máme v létě chránit kůži před sluncem, jsme si už tak nějak zvykli. Navíc když to ne-děláme, ona nám to hned vrátí nepříjemným zrudnutím. Jenže vlasy se tak rychle neozvou – dozvuky letní zátěže tak můžete pozorovat až začátkem podzimu. O to obtížněji se ale vrací do formy. Jak je tedy v létě co nejúčinněji chránit?

Pryč ze slunce

Snažte se maximálně vyhýbat tomu, aby vlasy byly vystavené ostrému slunci. Zvykněte si v léte nosit klobouk, na pláž si vezměte kšiltovku, nebo alespoň vlasy stáhněte do uzlu, aby slunce do-padalo na co nejmenší jejich plochu. Sluneční kosmetika navíc dnes už zahrnuje i ochranné pří-pravky na vlasy, takže si na ně při nákupu opalovacích krémů vzpomeňte.

Méně mytí

Čím více vlasy namáčíte ve slané nebo chlorované vodě, tím více jim škodíte. Stávají se citlivější-mi, vysušují se. Platí to ale i o obyčejném mytí. Jedním z nejúčinnějších a nejméně pracnějších způsobů, jak vlasy hydratovat, je prodloužit čas mezi mytími na tři až čtyři dny. Tím pádem bude-te mít u kořínků více mazu a vlasy se vám budou méně vysoušet. Pokud se vám však tato meto-da nezamlouvá, vyzkoušet můžete mytí vlasů zředěným šampónem nebo úplně bez něj a myjte si pouze konečky kondicionérem.

Speciální péče

Starejte se o vlasy víc než obyvkle. Před létem a ihned po dovolené si nechte zastřihnout koneč-ky a dopřejte si regenerační kůru. Náležitou péči jim pak věnujte pravidelně i doma – jednou týdně jim dopřejte výživnou masku, ideálně přírodní. Vyzkoušejte MARK Rosemary hair mask, která je přímo vyvinuta na namáhané a oslabené vlasy. Výtažky z rozmarýnu podporují růst vlasů, rege-nerují pokožku hlavy, čímž také pomáhají předcházet vypadávání a šedivění vlasů.

První pomoc

Za každých okolností u sebe noste olejíček, který namáhané vlasy oživí a zregeneruje. Skvělá na to je voda ve spreji MARK organic face water, která funguje i jako vlasové tonikum. Naneste ji kdykoli během dne na celou délku vlasů od kořínků až po konečky. Vlasy posílí, dodá jim lesk a krásně je provoní, aniž by je zatěžovala.

Nefoukat a nežehlit

V letním období jsou vlasy už tak vystaveny extrémním teplotám, a tak se pokuste je nechávat volně uschnout, případně je foukat jen studeným či vlažným vzduchem. Zkuste se tedy také ale-spoň na pár měsíců vyhnout žehličkám a kulmám.

Fotografie

Komentáře