5 tajných triků pro perfektně čistou a krásnou pleť

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Pokud vás trápí problémy s pletí, ještě než začnete investovat do drahých krémů, soustřeďte se na to, jak a čím svou pleť čistíte. Podle odborníků totiž řada potíží s pletí pramení právě z opomíjení tohoto základního kroku v péči o pokožku.

1. Aktivní látky vstřebá jen perfektně čistá pokožka

Vybavte se takovými čistícími přípravky, které pokožku skutečně dobře vyčistí. “Ty kvalitní dnes obsahují aktivní látky jakými jsou potřebné vitamíny, extrakty olejů a také nejrůznější hydratační složky. Dnes jsou velmi oblíbené AHA kyseliny, protože ty dokáží s pokožkou doslova zázraky,” říká zkušená kosmetička Lucie Karlíková.

Pomocí AHA kyselin se dnes v dermatologii odstraňují jizvy, zesvětlují se pigmentové skvrny, stahují se rozšířené póry a rovněž se jimi snižuje inklinace k tvorbě vrásek. “Mají skvělé výsledky v péči o stárnoucí pleť a jsou to výborní pomocníci v případech, kdy hledáte cesty, jak se zbavit akné. Jejich velkou výhodou je mimo jiné totiž to, že mají sílu vázat vodu a tím pokožku velice hydratují. Při čištění z pleti dokáží odstranit zrohovatělé kožní buňky a tím naruší mezibuněčné prostory, aby se pak mohly zvýšit účinky následné péče v podobě krémů či sér určených třebas už i na specifické problémy pleti,” vysvětluje Denisa Jasinská z kometického blogu Inspirace.essen­te.cz.

2. Vsaďte na kvalitní mycí emulze

Velkým trendem posledních let jsou mycí emulze, které pokožku dokonale vyčistí, ale přitom ji nezatíží a především nepodráždí. Ty nejkvalitnější často obsahují právě AHA kyseliny, ale také mandlový olej či kyselinu mléčnou, která uvolňuje ucpané póry, umí odstranit odumřelé buňky a předchází tak tvorbě možných zánětů.

“Jsou perfektním začátkem i koncem dne, kdy by se takové odlíčení mělo pro každou ženou stát nevynechatelným rituálem. Se špatně vyčištěnou – nebo dokonce nevyčištěnou – pletí neudělají nic ani sebelepší následné kosmetické přípravky. Právě správně vybraná čistící emulze s potřebnými aktivními látkami ochrání před dehydratací a zvýší obranné mechanismy pokožky,” dodává Denisa Jasinská.

Všechny tyto parametry splňuje Essenté AHA Cleanser, což je mycí emulze, která plní hned několik funkcí: odlíčí pleť, vyčistí ji i zvláční, a navíc ji můžete použít po cvičení místo sprchového gelu (koupíte ji na www.essente.cz za 242 Kč).

3. Udělejte si z čištění rituál

Při čištění nespěchejte. To je základní rada odborníků. Naneste přiměřené množství mycí emulze na ruce a pomalu, špičkami prstů, ji nanášejte na navlhčenou pleť. Dejte si načas a dopřejte si rovnou i masáž obličeje, když emulzi krouživými pohyby pokrýváte tvář. A pozor: nezapomeňte zejména na ta místa pleti, která jsou náchylná k ucpávání pórů! Obličej nakonec opláchněte ještě nejlépe vlažnou vodou, aby byla pokožka dokonale čistá.

4. Nenechte svou pleť žíznit

Ano, i naše pleť může mít žízeň a není pro nic horšího. Vodu jí musíme dodávat zvenčí i zevnitř. Zaměřte se proto na kosmetické přípravky, které umí udržovat tzv. Natural Moisturizing Factor (přírodní zvlhčující faktor). Jedině ty pleť potřebně hydratují a záoveň ji chrání před vlivy vnějšího prostředí.

Vyzkoušet můžete hydratační micelární vody, které spojují účinky odličovače, pleťové vody a čisticího pleťového mléka. Díky technologii micel nemusíte pokožku nepříjemně drhnout, což by mohlo narušit její ochrannou vrstvu. Dobrou volbou je například Essenté Micelární voda 3 v 1, který navíc obsahuje spoustu potřebných aktivní látek jako je například D-panthenol, Olivem 450 nebo urea. V ní obsažené micely pocházející z olivového oleje a fungují jako dokonalý magnet, který dokáže přitáhnout a obklopit zbytky nečistot, make-upu i mastných částeček, které na pleti často zůstávají (koupíte ji na www.essente.cz za 242 Kč).

5. Čistit potřebuje i tělo

Naše tělo potřebuje hydratovat stejně jako naše tvář. Přiznejme si to však, je to větší plocha, více práce, a tak na to často zapomínáme. Řešením by možná mohla být novinka v podobě micelárních olejů. “Ty nanášíte ve sprše stejně jako sprchový gel, ale protože obsahují řadu aktivních látek, nejenže vaši pokožku vyčistí, ale zároveň ji hydratují. Jsou vlastně kombinací čistících přípravků a pečujících olejů, takže vaše pleť je po osušení nádherně vláčná a hebká,” vysvětluje Denisa Jasinská.

Vyzoušet můžete například nový Essenté Sprchový micelární olej, který obsahuje aktivní látky jako jsou Oat lipid nebo vitamín E. Neobsahuje žádné pěnivé látky, při kontaktu s vodou se mění na fluidní mléko, a je tak určen pro lidi s citlivou pleti i pro atopiky (koupíte ho na www.essente.cz za 265 Kč).

Vyhrajte s námi Essenté Micelární vodu 3 v 1 a Essenté Sprchový micelární olej pro krásnou pleť!

Zdroj: Inspirace.essen­te.cz,

Foto: www.essente.cz

Fotografie

Komentáře