6 tipů, jak pečovat o váš permanentní make-up

Kategorie: Make-up a líčení

Mojekrasa

Permanentní make-up je způsob, jakým můžete trvale zkrášlit váš obličej. Jde o trvalou kosmetickou proceduru, která se provádí pomocí speciálních technik a pigmentů. Tyto techniky se používají k vytvoření trvalých barevných odstínů, které pomáhají vytvořit obrysy, definice a symetrie obličeje. Permanentní make-up se nejčastěji používá k zvýraznění očí, úst a obočí. To znamená, že se používá k doplnění řasenky, očních stínů a obočí. Může být použit také k doplnění rtů, aby vypadaly plnější a výraznější.

Proces aplikace permanentního make-upu je obvykle velmi jednoduchý. Nejdříve se aplikuje anestetická mast, aby se zmírnila bolest. Poté bude artista nebo kosmetička používat malou jehlu, techniku ​​řezání nebo techniku ​​podtlaku, aby pigmenty pronikly do epidermis. Tato technika se nazývá mikropigmentace.

1. Udržujte oblast čistou: Pravidelně čistěte oblast permanentního make-upu, abyste se ujistili, že je zdravá a čistá. Používejte jemný, kvalitní krém na ruce a navlhčete oblast. Nezapomeňte, že permanentní make-up je citlivý na chemikálie, takže nikdy nepoužívejte žádný produkt, který je obsahuje.

2. Používejte jemné produkty čištění: Používejte jemné produkty čištění, jako je toaletní mýdlo nebo mýdlo na mytí rukou, a vždy používejte jemné pohyby. Nikdy nepoužívejte žádný produkt, který by mohl drsně stírat oblast.

3. Používejte krém na obnovu hydratace: Používejte krém na obnovu hydratace po každém čištění, abyste zabránili vysoušení a zarudnutí pokožky.

4. Používejte opalovací krém: Abyste chránili permanentní make-up, používejte opalovací krém s vysokým SPF (UV ochrana) po dobu alespoň 4 týdnů po zákroku.

5. Vyhýbejte se stresu: Stres může způsobit, že se vaše permanentní make-up bude odlupovat dříve, než je obvyklé. Při stresu se obvykle zvyšuje produkce mazu, který může způsobit rozmazání barvy.

6. Používejte osvědčené produkty: Používejte jen produkty, které jsou speciálně vyvinuté pro permanentní make-up. Použití nevhodných produktů může být pro vaši pokožku škodlivé a může poškodit kvalitu vašeho permanentního make-upu.

Hledáte salony, kde provádí permanentní make-up?

Komentáře