Barvy přírody ve vašich vlasech

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Henna, amla, indigo, brahmi…Zní vám to jako zaklínadla z pohádky Tisíce a jedné noci? Místopisně jsme sice víceméně správně, ale zbytek je méně tajuplný. Tyto a další bylinky jsou totiž součástí čistě přírodních barev na vlasy, staronového trendu, který již nějakou dobu dobývá i profesionální salony. Láska a vášeň pro přírodní a netoxickou péči se totiž nevyhýbá ani péči o vlasy.

Ať se nám to líbí nebo ne, tak konvenční barvy na vlasy jsou z vlasové péče ten nejproblematičtější produkt. Agresivní chemické látky, které se o krásné probarvení starají, mohou být původcem alergií nebo podráždění. Přestože je spousta žen, které žádné zdravotní komplikace kvůli běžným barvám nemají, jsou přírodní barvy na vlasy stále populárnější. Co na tom ženy tak přitahuje a proč to určitě stojí za to vyzkoušet?

Nejčastějším motivem je samozřejmě zdraví. Přírodní barvy na vlasy nejen, že neškodí, ony pokožce a vlasům prospívají. Dovedou pomoci s lupy, oslabenými vlasovými cibulkami, nadměrným maštěním vlasů nebo padáním. Podporují rychlejší růst vlasů, ozdravují a detoxikují vlasovou pokožku, přidají výrazný objev a úžasný lesk. Jsou naprosto bezpečné pro těhotné nebo kojící maminky a pokud chtějí vaše děti experimentovat s barvami na vlasy, tak je rozhodně také na místě sáhnout po těch přírodních.

Další výhodou přírodních barev je možnost perfektní personalizace a přizpůsobení momentálnímu stavu vašich vlasů a pokožky. Pokud se barvíte sama doma (což není vůbec složité a až tolik se to neliší od barvení konvenčními barvami), můžete barvící směs doplnit o spoustu věcí, které vaše vlasy momentálně potřebují. Je to hravá a zábavná alchymie, veskrze ženský rituál krásy, který je stejně tak relaxační jako ozdravný.

Mnoha ženám vyhovují přírodní barvy i po estetické stránce. Odstíny působí velmi přirozeně, přechody a nepřesnosti v barvení jsou málo zřetelné. Je to proto, že zatímco pigmenty v konvenčních barvách pronikají do vlasů a váš vlastní odstín tak zcela zmizí, tak přírodní barvy naopak použijí váš odstín jako podklad a na něm teprve rozvinou svoji barvu.

Z toho také plyne to nejvýraznější omezení, které přírodní barvy na vlasy mají. Vždy musíte brát v potaz svůj přirozený odstín vlasů a jsou věci, kterých s přírodním barvením prostě nedosáhnete. Třeba zesvětlení. Takže pokud jste tmavovláska, která zbožňuje melíry, tak bohužel není cesty, jak toho přírodní cestou dosáhnout. Stejně tak si přírodní barvy často špatně rozumí s chemicky odbarvenými vlasy a přechod na přírodní cestu je trochu komplikovanější.

Ale v současné době možná není na škodu si, byť pouze prostřednictvím barev na vlasy, uvědomit, že pokud se chceme domluvit s přírodou, musíme trochu slevit z našich nároků na pohodlí a poroučení větru dešti. Protože přesně o tomto skutečně čistá přírodní kosmetika je. Nejde o to vyměnit produkty kus za kus a mít najednou všechno krásně přírodní. Jde o změnu našeho přístupu jak k sobě, tak k planetě. Klíčovým bodem “green beauty” není instatntní krása, ale především respekt. K přírodě, ke zdrojům, k našemu zdraví… Značek a tvůrců, kteří taktou respektující kosmetiku tvoří, je naštěstí čím dál víc, přestože je v běžných drogeriích zatím asi nepotkáte.

S výběrem těch nejlepších a nejzajímavějších se můžete setkat na Green Beauty Marketu, 12. 10. v Brně, 19. 10. v Ostravě a 9. 11. v Praze.

Představíme Vám skvělou americkou značku Innersense dokonce i v praxi, v Brně budou henové barvy Cultivator, v Praze zase česká značka Voono nebo bezobalová a no poo péče profesionální české značky Haaro Naturo atd.

www.greenbeautymarket.cz

Zamluvte si svého vystavovatele na platformě salon24.cz

Fotografie

Komentáře