Bělení pleti – kterou možnost zvolíte?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Každá žena touží po krásné a hladké pleti bez nehezkých znamének a skvrn. Bohužel postupem času různé pigmentové skvrny přibývají, někomu více, někomu méně. Je to do jisté míry dáno geneticky, ale třeba také nadměrným sluněním nebo hormonálními změnami. Ať už je příčina jakákoliv, pokud se skvrny objeví, jen těžko se jich budeme zbavovat. Naštěstí existují různé šetrné metody bělení pleti, které můžete podstoupit. Pojďme si je tedy více přiblížit.

Pigmentové skvrny se mohou objevit kdykoliv

Každý z nás je originál, a to platí i co se týče pleti. Někteří lidé mají mnoho znamének a pih, jiní jen pár. Pravdou však zůstává, že s určitými nesrovnalostmi pleti a skvrnami se v životě setkáme všichni. Shodou okolností to hodně souvisí se sluníčkem, které většina žen miluje. Dokud totiž nejsme opálené, skvrny jsou také méně patrné. Slunce je však dokáže velmi intenzivně „vytáhnout“, což není moc příjemné především na obličeji, v dekoltu a na rukou. Pokud máte skvrn povícero, je ideální s tím začít něco dělat. Můžete totiž trpět takzvanou hyperpigmentací, kterou podporuje těhotenství, solárium, nadměrné slunění a různé nemoci. Ale nebojte se, jedná se především o kosmetický problém, a navíc má řešení.

Jak na krásnou pleť bez pih a skvrnek? Máme tip

Léto se pomalu loučí a naše pokožka je zatím ještě krásně opálená. Možná jste si však všimly, že se na ní objevily nevzhledné flíčky a pihy, které v zimě nejsou tak patrné. Některé se zase postupně ztratí, některé však zůstanou. Předejít těmto skvrnám moc nejde. Samozřejmě je vhodné mazat se krémy s vysokými UV faktory, vyhýbat se nadměrnému slunění a soláriím, jíst pestrou stavu a tak dále. Nicméně tento problém je do velké míry daný geneticky a s tím prostě nelze nic udělat.

Pokud tedy problém už máte, obraťte se na odborníky – specialisty, ideálně z kosmetického salónu. Metodou, která vám může pomoci, je bělení pleti. Řešit tento problém je ideální v době, kdy naše pokožka není vystavena intenzivnímu slunečnímu záření, tedy ideálně na podzim nebo na jaře. Bělení pleti lze docílit několika různými způsoby.

Jaké jsou metody bělení pleti?

Méně výrazné pigmentace lze eliminovat pomocí speciální kosmetiky. Jejich výběr vždy konzultujte s odborníkem, který vám poradí, co je pro vás nejlepší. Skvěle fungují séra, denní krémy, čistící mléka a vody.

Velmi oblíbený je chemický peeling. V podstatě se jedná o aplikaci ovocných kyselin, jejichž cílem je postupně odloučit odumřelé buňky pokožky. Díky tomu dochází k omlazení pleti a rozjasnění. Výsledek nemusí být 100%, nicméně vždy znatelný. Je však třeba na aplikaci těchto kyselin docházet pravidelně.

Dalšími možnostmi je laserové ošetření, pomocí kterého dochází k narušení hloubkové vrstvy pokožky. Tím se zahájí postupný regenerační proces. S laserem lze dosáhnout skvělých výsledků. Ovšem i tuto metodu je třeba opakovat, a navíc vyjde cenově dráž.

Kliniky estetické medicíny také používají metodu ošetření intenzivním pulsním světlem. Je to nebolestivé a velmi jednoduché. Světlo ničí pigment a ten se po nějaké době odloupne. Ať už zvolíte kteroukoliv metodu bělení pleti, vždy se poraďte s odborníkem. Jedině ten vám může poradit, co je pro vaši pleť nejvhodnější.

Hledejte ty nejlepší profesionály na Salony-krasy.cz!

Komentáře