ČESKO A SLOVENSKO HLEDÁ NEJLEPŠÍHO KADEŘNÍKA ROKU 2017!

Kategorie: Kadeřník roku

Mojekrasa

Hledejte inspiraci v soutěži Kadeřník roku! To, co znamená Oscar ve světě filmu a Grammy ve světě hudby, znamená Hairdressing Awards pro kadeřníky. V únoru odstartoval již 15. ročník této mezinárodně uznávané soutěže, kterou organizuje Schwarzkopf Professional.

Jedná se o prestižní soutěž, ve které se rozdávají Oscary v oblasti kadeřnického umění a kreativity. V rámci Czech and Slovak Hairdressing Awards bude uděleno 13 ocenění v jednotlivých kategorií a pomyslné zlaté nůžky pro další rok převezme nový král nebo královna od úřadující držitelky titulu Kadeřník roku, Mischy Čadkové. Ta loni získala nejvyšší titul za svoji kolekci dámských účesů. Kromě toho bodovaly také rovně střižená mikáda a pastelové barvy. „Letošními trendy jsou především prvky punku a pastelové barvy, uvidíme, zda se objeví i ve vybraných soutěžních kolekcích. Platí, že každý kadeřník vyznává jiný vkus a trend, tak se dá těžko odhadnout, co vytvoří pro letošní Czech and Slovak Hairdressing Awards, můj odhad je, že to bude hlavně o barvách,“ říká loňská vítězka a držitelka titulu Kadeřník roku.

Na oceněné kolekce Czech and Slovak Haidresing Awards z loňského roku se můžete podívat v následující galerii, která obsahuje i vítězná díla kadeřníků z Velké Británie.

Soutěž Hairdressing Awards má své kořeny ve Velké Británii, kde v roce 1985 proběhlo první kolo a koná se v desítkách zemí celého světa. Česká a Slovenská republika jsou stále jedinými zeměmi Střední Evropy, které soutěž pořádají. Zúčastnit se může každý kadeřník z České republiky a ze Slovenska bez ohledu na to, s jakou značkou pracuje. Soutěž má naprosto anonymní systém hodnocení, který probíhá na základě zaslaných fotografií.

Všechny soutěžní kolekce a jednotlivé fotografie jsou označené pouze anonymními kódy, mezinárodní porota tak hodnotí kadeřnickou práci bez znalosti autora, který kolekci vytvořil. V porotě přitom nesedí pouze kadeřníci, ale také módní návrháři nebo stylisté. Novinkou Kadeřníka roku 2017 je, že výsledky budou vyhlášeny ve stejném roce, v jakém byla soutěž odstartována. Lucie Záhorcová, organizátorka soutěže a PPS Managerka Schwarzkopf Professional, k tomuto dodává: „Abychom se celoevropsky sjednotili, rozhodli jsme se vyhlásit Kadeřníka roku již v roce 2017 stejně jako další evropské země.“

Více o podrobných podmínkách a pravidlech naleznou soutěžící na webových stránkách www.hdainfo.eu, na www.voice-blog.com

Soutěžící mohou posílat přihlášky a své práce až do 31. července 2017. Musí se jednat o práce vytvořené exkluzivně pro Czech and Slovak Hairdressing Awards 2017 odpovídající všem soutěžním pravidlům.

Snadnější rezervace na salony-krasy.cz díky novému rezervačnímu systému

Odborná a novinářská porota zasedne v srpnu 2017 a výsledky budou vyhlášeny 11. listopadu 2017 na slavnostním galavečeru ve Foru Karlín v Praze.

Fotografie

Komentáře