Davines Essential Haircare šamponové refilly, které snižují množství plastů

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Krásná akce plná nádherných vlasů, sluníčka, boho stylu a opojné vůně italské profesionální vlasové značky Davines se nesla při představení novinek. Davines uvedl na trh Essential Haircare šamponové refilly, které snižují množství plastů: ještě více Essential.

Profesionální značka péče o vlasy a udržitelná značka představuje své první recyklovatelné náhradní sáčky, které propagují koncept cirkulárnosti a opětovného použití. Každý sáček o objemu 500 ml výrazně snižuje emise CO2 a spotřebu plastů o 74 %* ve srovnání se dvěma 250ml lahvičkami šampónu Essential Haircare.

Davines, certifikovaná B Corp od roku 2016, uvádí na trh refill sáčky pro pět svých nejprodávanějších šamponů Essential Haircare, které jsou nyní k dispozici ve formátech 500 ml, aby naplnily dvojnásobek lahviček pro denní spotřebu. Cílem je inspirovat v domácím prostředí k nízkoodpadovým návykům a podporovat opětovné použití a recyklaci. Davines se snaží být vůdcem v rámci udržitelnosti, a tak nové doplňovací a recyklovatelné** sáčky používají o 74 % méně plastu ve srovnání se dvěma lahvičkami od šamponu 250 ml Essential Haircare* a mají snížený dopad na stopu emisí CO2.***

Davines pokračuje ve svém výzkumu hledání nových obalových řešení, které jsou dobré pro vaše vlasy i pro planetu. Nové refilly budou k dispozici pro nejprodávanější druhy: NOUNOU, MINU, LOVE SMOOTHING, LOVE CURL a MOMO. Od roku 2014 rodina Essential Haircare předvádí přísady z italského Slow Food Presidia na podporu biologické rozmanitosti. Každý šampon uspokojuje určité potřeby vlasů a plní jedinečnou funkci, která vždy klade životní prostředí na první místo.

Essential Haircare, nejikoničtější řada ztělesňující hodnoty Davines, odráží závazek neustále se vyvíjejícího výzkumu pro lepší udržitelnost a ochranu biologické rozmanitosti. Od roku 2021 Davines spolupracuje s Rodale Institute. Společně založili Evropské centrum regenerativního organického zemědělství (EROC) na 16 hektarech poblíž Davines Village v italské Parmě. EROC demonstruje příznivé účinky regenerativního organického zemědělství na zmírňování změny klimatu a zachování biologické rozmanitosti.

O řadě Essential Haircare: Davines závazek k biologické rozmanitosti Essential Haircare je ikonická řada Davines, která plně ztělesňuje firemní hodnotu udržitelného designu a prémiových profesionálních receptur. Od roku 2014 podporuje Slow Food Presidia Foundation, instituce chránící drobné producenty a farmáře, aby udrželi ohrožené druhy rostlin naživu a prosperovaly. Použitím těchto složek ve složení Essential Haircare společnost chrání tyto zranitelné druhy, zachovává biologickou rozmanitost planety a současně brání zániku řemeslných tradic.

Všechny šampony, kondicionéry, séra a masky řady Essential Haircare obsahují vysoké procento snadno biologicky odbouratelných složek přírodního původu. Šampony Essential Haircare obsahují jemné povrchově aktivní látky, které respektují vlasy a zároveň vytvářejí neuvěřitelně krémovou, kompaktní pěnu, která se rychle rozpouští ve vodě. Receptury chrání vlasy před vnější zátěží a zajišťují okamžitý kosmetický efekt, to vše při kombinaci výkonu a udržitelnosti.

Výroba je v Davines Village v Parmě (Itálie) ze 100% obnovitelné elektřiny: všechny uhlíkové emise generované během životního cyklu obalů jsou kompenzovány podporou certifikovaných projektů zalesňování Plan Vivo.

Fotografie

Komentáře