Depilace - techniky a efekty - metody a efekty?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Podle přání a potřeb současných žen má být odstraňování chloupků důkladné, účinné a rychlé. Navíc má být jemné a šetrné k pokožce. Pojďme si představit jednotlivé metody odstraňování chloupků a případné kontraindikace depilace.

Depilace je rychlým a jednoduchým řešením, které ale musí být častěji opakováno. Chloupky jsou odstraněny jen nad kůží a znovu dorůstají s drsným efektem. Při holení za mokra hrozí nebezpečí poranění v podobě říznutí. Depilační metody lze podle druhu depilačního postupu dělit na fyzickou depilaci a kosmetickou depilaci. Zahrnuje metody založené na stříhání, vytrhávání, drhnutí a pálení.

Holení klasickou žiletkou

Vyholování je metoda odstraňování chloupků pomocí žiletek. Ochlupení dorůstá už za 1 až 2 dny s typickým drsným efektem způsobeným zejména ostrým tvarem seříznutého chloupku. Depilace žiletkou probíhá pomocí klasického holicího strojku s vyměnitelnou hlavicí nebo pomocí jednorázového holítka. Způsob je jednoduchý a rychlý. Nevýhodou je nutnost častého dokupování holicím strojků či hlavic a současně riziko poranění pokožky.

Elektrický holicí strojek

Odstraňování chloupků elektrickým depilátorem neboli holicím strojkem pro ženy je snadné, rychlé a bezbolestné. Tyto strojky využívají systém plovoucích planžet s vibrujícími noži a bývají vybaveny nástavci uzpůsobenými pro různé části těla. Jsou vhodné i na holení intimních partií. Chloupky začnou dorůstat velmi rychle a holení je třeba opakovat již asi po dvou dnech.

Depilační přípravky

Použití depilačních pěn či krémů je asi nejšetrnější způsob pro odstraňování chloupků. Tyto kosmetické přípravky ve většině případů nedráždí pokožku, navíc o ni pečují a při jejich používání nehrozí ani žádné riziko poranění. Nevýhodou odstraňování chloupků kosmetickými přípravky je vyšší časová, ale i ekonomická náročnost. Výsledkem je krásná pleť.

Kosmetická depilace

Mnohé ženy dávají přednost kosmetické depilaci a využívají kosmetický salon. Zručná kosmetička ji prostě provede rychleji a lépe. Výsledkem je krásná pleť. Chemické přípravky na bázi trikolitických substancí působí na strukturu chloupku, tedy na vlasový keratin a způsobují lámání chloupku. Používají se krémy, pěny, mléka i gely, které se aplikují přímo na pokožku. Trikolitické zničí chloupek na úrovni pokožky.

Šetrná depilace

Depilační krémy, gely a pěny jsou vyhledávány především pro snadnou aplikaci a způsob působení. Účinné látky rozpouští vlasový keratin těsně na povrchu pokožky a tu zanechávají krásně hladkou. Nové chloupky pak dorůstají bez drsného efektu. Ošetření se opakuje po 10 až 14 dnech. Pro příjemné a poměrně dlouhodobé účinky jsou tyto depilační přípravky u žen velmi populární. Depilační krémy používá pravidelně stále více žen, protože jsou bezbolestné, jednoduché a rychlé.

Vyzkoušely jsme za vás epilaci cukrovou pastou

Komentáře