GO KLIER! aneb dejte šanci kvalitě a jednoduchosti!

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Editorial reprezentuje protiklad současného přehlceného světa, který je plný produktů, obrazů, fotek, výrobků, luxusu a mnohdy i nevkusu. Vrací k jednoduchosti a kvalitě. Nechte se inspirovat od mladých tvůrců. GO KLIER!

Kolekce GO KLIER, je další z řady projektů na kterých pracuje talentovaná mladá návrhářka Lenka Vacková. Lenka dlouhodobě podporuje trend slow fashion, tedy zpomalení módního průmyslu, tak aby byl šetrný k přírodě i lidem, tím že buď vytváří kolekce z recyklovaných materiálů, nebo kousky z druhé ruky sama přetváří. Lenku jste mohli pod značkou L&V vidět jak na loňském Designbloku, tak v Miláně na Salone Internazionale del Mobile a i letos představí na Designbloku novou kolekci. Na projektu GO KLIER spolupracovala s kadeřnicí Mariií Jarschelovou a fotografem Františkem Svatošem.

“Projekt mi byl od začátku sympatický hlavně v tom, že oslovuje širokou veřejnost kvalitou a ne kvantitou. Společně s dalšími členy týmu jsme navrhli podobu editorialu tak, aby překvapil čistotou a jednoduchým sdělením. Ve stylu nejde o to, kolik máme peněz, ale o vkus. I z těchto důvodů jsme ke stylingu použili pouze oblečení nadčasové z druhé ruky, které nestárne” dodává Lenka Vacková.

INSPIRACE

KLIER FASHION

Modely jsou oblečeni do čistě bílých oděvů, které Lenka pečlivě vybírala. V kolekci GO KLIER využila oblečení ze secondhandů, to je doplněno o potisk GO KLIER, který společně s vrstvením různorodých materiálů působí velmi současně a editorial tak sceluje a nechá přitom vyniknout osobnost a účes modelu.

Tip: Pokud chcete zajímavě přetvořit oblečení ze secondhandu, může použít zažehlovací papíry, na které se dá vytisknout motiv i z osobní tiskárny a tak si vyrobit vlastní trendy kousek.

KLIER HAIR

Účesy jsou vytvořeny na přirozených vlasech, o které je dlouhodobě pečováno. Kvalita vlasů se tak zdá až neskutečná. Pro zvýraznění přirozených odstínů, jsou jen prameny dotónovány v koncích. Pro focení Marie Jarchelová zvolila styling do velkých vln, který účesům dodal na objemu a výrazu. Jednoduchost a krása účesů se tak stala nepřehlédnutelnou a kadeřnice nemusela použít radikální barvy ani nenositelné střihy.

Tip: Do klasických účesů přidáte objem pomocí velkých natáček, které necháte působit a pak je lehce profoukáte fénem. Pak ke konečkům nanesete vlasový pudr pro objem a vlasy pak zafixujete fixačním sprejem.

Co vyjadřuje GO KLIER?

  • GO KLIER

Je kreativita v umírněnosti a styl, který podtrhuje osobnost.

  • GO KLIER

Je čistota, zdravý životní styl a přirozená krása.

  • GO KLIER

Je založený na kvalitách řemesla a je dostupný pro každého.

Kredity:

  • hair: Marie Jarsfelová (Kadeřnictví Klier, Liberec)
  • photo: František Svatoš
  • fashion: Lenka Vacková
  • makeup: Lucie Muchovičová
  • models: Pure Model Management

Fotografie

Komentáře