Špatné dietní návyky mohou zhoršit kvalitu vašich vlasů

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Úspěšně se vám daří snižovat tělesnou hmotnost, ale starosti vám dělá vypadávání vlasů? Způsobit to může nedostatek vitamínů a živin. Poradíme, jak nepřestat hubnout a vlasy vrátit zpět do kondice.

Úbytek vitamínů vám vlasy dají jasně najevo Vypadávání vlasů či lámající se nehty kazí prvotní nadšení ze snižující se tělesné hmotnosti. Stačí pár rad a za vašimi vlasy se zase začnou lidé otáčet. Nemusíte přitom slevit ze svých hubnoucích návyků. Pozitivní zůstane i výsledek BMI kalkulačky, který hodnotí vaši tělesnou hmotnost.

Pokud jste svůj jídelníček oproti původnímu stravování změnily, zaměřte se na jeho vyvážené složení. Ideální je doplnit jej o zdravé tuky v podobě ořechů, mléčných výrobků, masa, vajíček či zeleniny a ovoce. Množství omega-3 mastných kyselin zvýšíte pravidelnou konzumací ryb a mořských plodů. Pomoci vám mohou i různé přírodní doplňky stravy zaměřené přímo na kvalitu kůže, pleti a vlasů.

Bez bílkovin ani železa nikdy nebudete mít nádhernou kštici

Důležitou složkou pro kvalitu vlasů je keratin. Množství proteinu může chybět například při nízkobílkovinné dietě. Při snaze zhubnout se nesmíte trápit hlady. Dovoleno je i mlsání. Zdravé SimplyMix tyčinky kromě bílkovin obsahují i vlákninu či omega-3 mastné kyseliny.

Pokud vám vlasy vypadávají více než před hubnutím, zaměřte se i na množství železa. Podstatnou roli hraje také zinek a různé vitaminy skupiny B. Ty podporují především zdravý růst vlasů a zabraňují jejich lámání.

Vyvážené hubnutí usnadníte speciálními dietami

Bát se při hubnutí nemusíte ani speciálních diet. Keto dieta nastartuje rychlé hubnutí, při kterém tělo nepřijde o prospěšné živiny. Ušetřit si přípravu jídel můžete i díky krabičkové keto dietě. Ta je na míru připravena ženám i mužům.

Nenechte si své hubnoucí úspěchy zkazit zhoršením kvality vlasů, kůže či pleti. „Stačí udržovat správné množství vitamínů“ a minerálů a budete opět v kondici.

Zdroj fotografií: Shutterstock.com

Komentáře