Své kuchařské umění předvedlo celkem 9 účastníků a hosté mohli neomezeně ochutnávat 9 různých druhů chilli con carne. U prezentace pokrmů nechyběly informace o použitých surovinách, stupni pálivosti (na stupnici 1–10), ale také smetana pro zjemnění chuti, cheddar sýr, chléb, extra feferonka a další pochutiny. Celkem bylo navařeno 63 kg chili, které ochutnalo více než 200 učastníků akce.
Hodnocení o nejlepší chilli con carne bylo rozděleno na 2 kategorie – v první kategorii hodnotila pouze odborná porota, v druhé kategorii hodnotili samotní návštěvníci, na závěr večera tak byl vyhlášen vítěz odborné poroty a vítěz lidového hlasování.
Jednoznačným vítězem prvního ročníku o nejlepší chilli con carne se stala restaurace Bohemia Bagel, jejíž chilli ohodnotila porota i návštěvníci jako nejlepší a šéfkuchař Scott Kelly tak získal dvojnásobné ocenění. Na druhém místě hodnocení odborné poroty se umístila restaurace Hooters (šéfkuchař Vladimír Marek) a na třetím místě shodně Restaurace Jáma (šéfkuchař Tomáš Zelík), nezávislý kuchař Jim Davison a Luke Springer z Rádia Svobodná Evropa. V žebříčku hodnocení návštěvníků se na druhém místě umístila Restaurace Jáma a na třetím opět Luke Springer.
Účastníci soutěže
ALAKARTE – Pavel Suchánek Bohemia Bagel – Scott Kelly Hooters – Vladimír Marek Iron Curtain – Scott Kelly James Joyce The Irish Pub – Frank Houghton Jim Davison (nezávislý) Luke Springer – Rádio Svobodná Evropa Restaurace Jáma – Tomáš Zelík Stuart Schaag – US Embassy
Odborná porota
Jaroslav Tamchyna, Prezident Franchise Clubu Dr. Michal Vít, Hlavní hygienik ČR JUDr. Craig Torosian, chilli afficionado z Arizony Paul Day, šéfkuchař restaurace Sanscho David Bowles, kuchař na volné noze