Inspirace na "pixie cut" krátké účesy a střihy 2022

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Pixie účes je velmi krátký střih vlasů u žen, kde jsou vlasy oříznuté blízko hlavy a obličeje. Může se zdát, že se jedná o lehce chlapecký střih, ale velmi snadno se upravuje a mnoho žen je umí nosit s elegancí. K jakému tvaru obličeje se hodí který krátký střih vlasů? Pixie střihu podlehlo i mnoho celebrit, podívejte se na naše rady a inspirace ve fotogalerii.

Krátký střih vlasů může být způsob, jak ukázat světu, jak jsi silná. „Žena s krátkými vlasy je vnímána jako sebevědomá – nemusí nic skrývat,“ říká Jo-Ellan Dimitrius, autor knihy „Čtení lidí: Jak porozumět lidem a předvídat jejich chování – kdykoli a kdekoli“.

Pixie střih může nosit každý, zvláště pokud hledáte nadčasový styl, který vyžaduje minimální úsilí pro maximální výsledek. Existují však některé délky, které vypadají lichotivější na určitých tvarech obličeje, pokud je to to, co hledáte. „Skvělý pixie účes je založen nejen na tvaru obličeje, ale také na tvaru hlavy klienta,“ říká Karie Bennett, zakladatelka a hlavní umělec v Atelier Salon and Studio v Kalifornii.

„Vzhledem k tomu, že krátký sestřih je v podstatě ovlivněn strukturou kostí, je důležité to zvážit, než se rozhodnete pro určitou délku a tvar.“

Téměř všechny pixie účesy vypadají skvěle na oválných, hranatých a srdčitých tvářích.

Zejména u krátkých střihů hraje obrovskou roli vaše osobnost. Přemýšlejte o tom, co se vám honí hlavou, když vidíte ženu se strukturovaným bobem nebo drsným účesem.

Pravděpodobně nad ní vynášíte nějaký soud, ať se vám to líbí nebo ne. Mnozí si automaticky myslí, že žena se skvělým střihem musí být cool, zatímco žena se strukturovaným bobem je sofistikovaná.

Zvažte také, že krátké vlasy mají tendenci přitahovat více pozornosti než dlouhé vlasy. Pokud se chystáte získat platinovou pompadour, lidé si toho všimnou.

Pixie cut pro vlnité vlasy?

Z kratších střihů nezůstávají opomenuty ani ženy s přirozenými vlnami a kadeřemi. Možná nebudete chtít jít tak krátká jako pixie, ale možná budete moci nosit kratší bob. Je to střih, který lichotí každému tvaru obličeje.

Krása tohoto stylu spočívá v tom, že má tak akorát délku na uvolnění některých kudrlinek a vln. V závislosti na vaší konkrétní struktuře vlasů může zkracování vést k trochu větší nafouknutí, než byste chtěli.

Hledáte kadeřnictví ve vašem okolí?

Fotografie

Komentáře