Jak na krásné vlny? Poradíme vám, jak vytvořit krásné vlny, které vydrží!

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Vlny ve vlasech jsou účesovým evergreenem. Každá žena s rovnými vlasy občas zatouží po změně a chce své vlasy rozvlnit. Ženy s kudrnatými vlasy zase chtějí svou hřívu zkrotit a dát vlasům požadovaný tvar. Jak docílit krásných vln, které vydrží? Zeptali jsme se Soni Kozelkové z kadeřnického salonu KLIER.

Stále jsou trendy spíše volné vlny, které dodají účesu ležérní šmrnc, hravost a přirozený vzhled. „Při tvorbě vln nejraději pracuji s kulmou s větším průměrem, díky které vytvoříme přirozenou vlnu a na dotvoření účesu používám žehličku na vlasy, ta se ideálně hodí například na volnější patky nebo ofiny,“ říká Soňa Kozelková.

Sáhněte po produktech s termo ochranou

Pokud se rozhodneme použít kulmu nebo žehličku na vlasy, měly byste natáčet umyté a důkladně prosušené vlasy. Ty poté rozdělte na jednotlivé sekce a natáčejte je po menších pramenech, aby se vlas prohřál. Před každou tepelnou úpravou vlasů bychom neměly zapomínat na produkty s termo ochranou. Termo produkty se dají použít na vlhké i suché vlasy a mohou mít i tužící složku, která účes krásně zafixuje.

Je lepší vytvářet vlny na vlhkých nebo suchých vlasech?

„Záleží na typu vlasů a také na tom, jakého efektu chceme docílit. Na mokrých vlasech vytvoříme vlny pouze, pokud je základní vlas již vlnitý nebo kudrnatý, na vlhkých vlasech pokud chceme dělat foukanou nebo použít natáčky a na suchých vlasech se vlny tvoří nejsnáze. Pro rovné vlasy je nejjednodušší vytvářet vlny na suchých vlasech,“ doporučuje odbornice ze salonu KLIER.

Aby vlny vydržely

Aby vlny vydržely třeba celý večer, je důležité dodržovat několik doporučených kroků. Vlas by se při tvorbě vln měl zahřát pouze jednou. Pokud používáme k tvorbě vln kulmu nebo žehličku, měli bychom umytý vlas ošetřit termo produktem s lehkou tužící složkou a vlasy poté vysušit fénem do sucha pouze přes prsty, nikoliv přes kartáč, abychom jim nedávaly tvar již při sušení, ten získají až finálně s kulmou nebo žehličkou. Vlny můžeme na závěr zafixovat lakem, ale měl by být pružný a šetrný k vlasům. Použít můžeme také lesk.

Vlny bez tepelné úpravy

Vlny můžeme vykouzlit i bez použití teplého vzduchu nebo tepla. Dobrým pomocníkem jsou v tomto případě různé druhy natáček, natáčení pomocí kroužkování, twistování nebo třeba zaplétání copánků. Natáčíme vlhké vlasy a po uschnutí je jen zlehka pročešeme a zafixujeme lakem. Pokud je základní struktura vlasů vlnitá, můžeme vlny vymačkat ručníkem nebo pomocí produktů na definici vln a difuzéru.

Máte kudrnaté vlasy? Twistujte

Ženy s kudrnatými vlasy, které by je rády zkrotily do lehkých vln, by měly vlasy vyfoukat pomocí kulatého kartáče, nebo použít natáčky. Účinné je také twistování. Vlasy by měly být před twistováním čerstvě umyté a vlhké. Před jejich úpravou použijte např. olej. Twistování je poměrně jednoduché, jedná se o zatočení vlasů do spirály. K této úpravě potřebujete pouze vhodné produkty a šikovné ruce.

Komentáře