Jak se přirozeně zbavit pigmentových skvrn doma? (domácí recepty)

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Pigmentové skvrny jsou většinou způsobeny nadměrnou expozicí slunečnímu záření, hormonálními změnami nebo stárnutím. Vzhledem k tomu, že jsou tyto skvrny neestetické, mnoho lidí se snaží najít účinné řešení pro jejich odstranění. Nicméně, mnoho lidí se nechce uchýlit k chemickým ošetřením, které mohou mít nežádoucí účinky na pokožku. Proto zde uvádíme několik přírodních způsobů, jak se přirozeně zbavit pigmentových skvrn.

Citronová šťáva

Citronová šťáva obsahuje kyselinu askorbovou, která pomáhá snižovat melanin v pokožce, což je hlavní příčinou pigmentových skvrn. Aplikujte citronovou šťávu na postižené místo, nechte působit 15–20 minut a poté opláchněte vodou. Opakujte tuto proceduru každý den po dobu jednoho týdne.

Med

Med má antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, což pomáhá snižovat pigmentaci. Naneste med na postiženou oblast a nechte ho působit po dobu 15–20 minut. Poté opláchněte vodou a opakujte proces jednou týdně.

Cibule

Cibule obsahuje síru a vitamín C, které pomáhají odstraňovat pigmentové skvrny. Jemně rozmixujte cibuli, vytlačte šťávu a naneste ji na postižené místo. Nechte působit 10–15 minut a poté opláchněte vodou. Tento postup opakujte dvakrát týdně.

Aloe vera

Aloe vera obsahuje enzymy, které pomáhají snižovat melanin v pokožce. Naneste aloe vera gel na postiženou oblast, nechte působit 20–30 minut a poté opláchněte vodou. Tuto proceduru opakujte třikrát týdně.

Kurkuma

Kurkuma obsahuje kurkumin, který má silné protizánětlivé vlastnosti a pomáhá snižovat pigmentaci. Smíchejte kurkumu s trochou citronové šťávy a vytvořte pastu. Naneste pastu na postižené místo a nechte působit 15–20 minut. Poté opláchněte vodou a opakujte proces dvakrát týdně

Kromě výše zmíněných přírodních metod mohou být pigmentové skvrny odstraněny i různými kosmetickými procedurami. Mezi nejúčinnější patří kyselina glykolová, laserové ošetření nebo kryoterapie.

Kyselina glykolová

Kyselina glykolová je účinný exfoliant, který pomáhá odstraňovat vrstvy pigmentovaných buněk a zlepšuje celkovou texturu pokožky. Procedura je rychlá a bezbolestná a výsledky jsou obvykle viditelné již po několika aplikacích.

Laserové ošetření

Laserové ošetření je další populární metoda pro odstranění pigmentových skvrn. Během procedury je laserový paprsek zaměřen na postiženou oblast a rozptýlí pigmentové buňky, což způsobí, že jsou vyloučeny z těla. Laserové ošetření může být dražší než kyselina glykolová, ale výsledky jsou trvalé.

Kryoterapie, nebo také kryochirurgie

Kryoterapie využívá extrémně nízké teploty pro zmrazení a následné odstranění postižených buněk. Tato metoda se obvykle používá pro menší pigmentové skvrny a může být velmi účinná.

V případě, že trpíte pigmentovými skvrnami a přemýšlíte o tom, jak se jich zbavit, je důležité se poradit s odborníkem. Každý typ pokožky je jiný a metoda, která může fungovat pro jednoho člověka, nemusí být pro druhého vhodná. Nicméně, přírodní metody, jako jsou například bylinné extrakty a oleje, jsou vhodné pro všechny typy pleti a mohou být bezpečným a účinným způsobem, jak se přirozeně zbavit pigmentových skvrn.

Salony a kliniky, které vám pomohou zbavit se Pigmentových skvrn

Komentáře