Jak udržet nehty silné a zdravé a co radí nehtařky?

Kategorie: Nehty a ruce

Mojekrasa

Mít zdravé nehty je důležitou součástí celkové péče o ruce a nohy. Zde je několik tipů, jak udržet nehty silné a zdravé, spolu s postřehy od nehtařek o tom, co často vidí ve své práci:

Správná hygiena nehtů: Udržování nehtů a kůžičky čisté a suché může pomoci předcházet plísňovým infekcím a dalším stavům, které mohou nehty poškodit. Nehtařky doporučují pravidelně si mýt ruce a vyhýbat se kousání nehtů.

Pravidelná hydratace nehtů: Udržování hydratovaných nehtů a kůžičky může pomoci zabránit vysoušení a lámavosti. Pro každodenní hydrataci nehtů a nehtové kůžičky použijte olejíček na kůžičku nebo hutný krém na ruce.

Vyhněte se agresivním chemikáliím: Nehtové umělci často vidí klienty, kteří si poškodili nehty používáním agresivních chemikálií, jako jsou odlakovače na bázi acetonu nebo silné čisticí prostředky. Zvolte jemnější produkty a chraňte své nehty při používání agresivních chemikálií nošením rukavic.

Správná péče o nehty: Umělci nehtů doporučují vyhýbat se nadměrnému používání nehtových úprav, jako jsou akryly a gely, protože mohou časem nehty oslabit. Dejte svým nehtům pauzu od těchto ošetření a dovolte jim dýchat a zotavit se.

Zdravá strava: Vyvážená strava, která obsahuje biotin, železo a vitamíny A, C a D, může pomoci udržet vaše nehty zdravé a silné. Jíst různé druhy ovoce, zeleniny, celozrnných výrobků a chudých bílkovin může pomoci poskytnout živiny, které vaše nehty potřebují, aby zůstaly zdravé.

Žádná přehnaná manipulace: Nehtové umělkyně nedoporučují přehnanou manipulaci s nehty, jako je trhání za nehty nebo odlupování gel laku. To může způsobit poškození a vaše nehty jsou náchylnější k infekcím.

Chraňte své nehty: Pokud budete delší dobu vystaveni vodě, například při domácích pracích nebo plavání, chraňte své nehty nošením rukavic.

Dodržováním těchto tipů můžete mít nehty zdravé a krásné. Máte-li jakékoli obavy o zdraví svých nehtů, zarůstání nehtů, vždy je nejlepší poradit se s odborníkem (podologem) nebo s vaší nehtařkou.

Fotka od StockSnap z Pixabay

Komentáře