Jak vybírat epilaci a kam na epilaci?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Podívejme se, jaké jsou způsoby epilace, zda se do ní pustit sami nebo si na ni zajít do kosmetického salonu a jakou metodu si vlastně vybrat.

Epilace strojkem neboli epilátorem

Epilátory využívají systém rotujících pinzet nebo kotoučů, které jednotlivé chloupky vytrhávají. S použitím různých nástavců jsou epilátory vhodné na nohy, obličej, podpaží i oblast citlivých partií. Epilace pomocí klasického epilátoru je v začátku trochu bolestivá, pokožka si ale časem zvykne a bolest se pak zmírní. Ke zmírnění bolesti slouží i speciální a šetrné nástavce. Epilaci provádějte večer po sprše nebo koupeli, kdy je pokožka vláčnější a póry se roztáhnou. Chloupky mají být v délce 4 až 5 milimetrů. Po epilaci pokožku hydratujte. Metodu využijte, pokud jste připraveni na trochu bolesti.

Epilace voskem

Odstraňování chloupků voskem a epilačními voskovými pásky je pracnější, ale stejně účinné jako při použití epilátoru. Využít lze klasické pásky i pásky pro konkrétní části těla, nebo pro citlivou pokožku. Voskové pásky lze použít na epilaci nohou, podpaží, třísel i intimních partií. Chloupky by měly být dlouhé asi 5 milimetrů. Před epilací pokožku umyjte mýdlem a důkladně vysušte. Proužek rychle strhněte vždy proti směru růstu chloupků. Kosmetický salón je jistější. Strhávání bude prováděno odborně a rychle. Připravte se ale na trochu bolesti.

Epilace cukrovou pastou

Epilace cukrovou pastou má dlouhodobé účinky a je bezbolestná. Jemně zahřátá pasta ze speciální glukózy a vody se nanáší na kůži a vmasíruje. Pasta je vhodná i na velmi citlivou kůži a kontraindikace se moc nevyskytují. Provádí se u velikosti chloupků 3 až 5 milimetrů. Každým ošetřením chloupky slábnou a pravidelností lze docílit trvale hladké pokožky. Pasta nepřilne ke kůži a nepoškozuje ji jako vosk. Výsledkem je krásná pleť minimálně 10 dní a efekt se neustále prodlužuje. Metoda je vhodná na podpaží, třísla, intimní partie, nohy, ruce i obličej. Pokud nechcete trpět, metoda je přímo pro vás.

IPL epilátor pro epilaci bez bolesti

IPL epilátory přináší bezbolestnou a rychlou epilaci s dlouhotrvajícím účinkem. Výsledky vydrží 1 až 2 týdny a chloupků je stále méně. Využít lze nástavce pro různé části těla a lze nastavit intenzitu světla, proto je vhodná i pro citlivou pleť. Světelné impulzy narušují strukturu chloupků a dochází k jejich postupnému odstranění. Úspěšnost procesu ovlivňuje schopnost melaninu absorbovat světelné záblesky a u světlých chloupků moc nezabírá. Fotoepilace v podobě jednoho ošetření podpaží stojí asi 2 000 korun, nohy asi 5 000 korun. Provádí se 5 až 7 sezení v měsíčních či dvouměsíčních intervalech.

Laserová epilace

Po počáteční sérii 4 až 6 opakování postačí epilaci opakovat 2× ročně. Laserová epilace lze použít na všechny partie. Světelný paprsek proniká do chloupku, váže se na pigmentové barvivo, tedy melanin, vzniklé teplo sjede chloupkem k cibulce, kde ji zničí. Pak chloupek už nevyroste. Laserová epilace u lidí s velmi světlými chloupky moc nezabírá. Citlivost je individuální, občas jde o štípání a lehké pálení. Oblast bikin či podpaží je za cenu 3 000 korun, u lýtek je cena 10 000 korun za ošetření. Je to nejefektivnější metoda s dlouhodobým efektem a čeká vás krásná pleť.

(doporučujeme TOP salon – Kosmetický salon Chardé v Říčanech u Prahy)

Kterou metodu epilaci jste si vybrali? Vaše zkušenosti s epilací nám dejte vědět v komentáři pod článkem.

Komentáře