Jak vypadá domácí péče o knír a vousy? 7 tipů pro dokonalý look vousů

Kategorie: Pro muže

Mojekrasa

Mít knír nebo vousy může být skvělý způsob, jak vyjádřit svou osobnost a styl. Ale jako u každého stylu, i tady to dá práci, aby vypadal skvěle. Zde je 8 tipů pro domácí péči o váš knír nebo vousy:

  1. Pravidelné mytí. Stejně jako vlasy na hlavě je třeba umýt vlasy na obličeji, aby se odstranily nečistoty, oleje a nahromaděné produkty. Používejte jemný šampon speciálně určený pro chloupky na obličeji a myjte ho každých pár dní.
  2. Použijte kondicionér. Kondicionér pomáhá udržovat váš knír nebo vousy měkké a upravitelné. Vyberte si kondicionér speciálně určený pro chloupky na obličeji a použijte jej po šamponování.
  3. Pravidelně zastřihávejte. Pravidelné zastřihování pomáhá udržovat váš knír nebo vousy čistý a upravený. Pokud máte dlouhé vousy, zvažte investici do zastřihovače speciálně navrženého pro vousy.
  4. Použijte olej na vousy. Olej na vousy pomáhá změkčit a chránit chloupky na obličeji. Pomáhá také snižovat svědění a podporuje zdravý růst.
  5. Vyčešte to. Česání kníru nebo vousů pomáhá udržovat jejich vzhled a může také pomoci omezit zacuchání. Použijte hřeben speciálně určený pro chloupky na obličeji a česejte je ve směru růstu chloupků.
  6. Chraňte jej před sluncem. Stejně jako vaše pokožka, i vaše vousy mohou být poškozeny slunečním UV zářením. K ochraně kníru nebo vousů používejte opalovací krém speciálně určený na obličej.
  7. Používejte stylingové přípravky. Pokud si chcete upravit knír nebo vousy, existuje několik produktů, které vám s tím pomohou. Vyberte si produkt, který je speciálně navržen pro chloupky na obličeji a který vaše vlasy nepoškodí ani nevysuší.

Dodržování těchto tipů vám pomůže udržet váš knír nebo vous skvěle a pomůže vám zůstat zdravý. Pro dosažení nejlepších výsledků se určitě poraďte s barberem nebo stylistou.

Fotka od jacqueline macou z Pixabay

Komentáře