Jak zabránit nehtové infekci

Kategorie: Nehty a ruce

Mojekrasa

Ženy často získají nehtovou infekci nebo plíseň od profesionální manikérky v salónu s nehygienickými podmínkami. Nicméně, existuje mnoho způsobů jak snížit riziko bolestivé infekce, plísně nebo různých onemocnění.

Vezměte si sebou do salónu vlastní nástroje na manikúru nebo pedikúru, tím nebudete riskovat, že budou použity nástroje, které byly před Vámi použity někým jiným. Dezinfikujte své nářadí po každém použití.

Než zajdete do salónu, tak si doma nehty odlakujte. Vezměte si s sebou vlastní lak na nehty, včetně podkladového a vrchního laku.

Zkontrolujte, jestli salón splňuje hygienické normy. Je podlaha čistá? Používá manikérka čisté, vydezinfikované nástroje pro každou klientku? Myje si manikérka po každé klientce ruce?

Zkontrolujte vanu u pedikérky, abyste se ujistila, že byla vyčištěna a vydezinfikována předtím, než do ní vložíte své nohy. Nedávejte si dělat pedikúru nebo manikuru v případě, že máte na kůži ranky nebo odřeniny.

Pokud máte pocit, že salón není dle Vašich představ, co se čistoty týče, raději odejděte. Máte na výběr z velkého množství salónů.

Komentáře