Jaké granule pro dospělé psy jsou vhodné?

Kategorie: Novinky a zajímavosti

Mojekrasa

Přechod ze štěněcích granulí na dospělé by mělo být uskutečněno v náležitou dobu. Důvodů je hned několik. Štěně velkého plemene má jiné výživové nároky na granule než dospělý pes. Krmiva pro štěňata jsou charakteristická vyšším obsahem doplňků, zejména kalorií, což přispívá ke správnému tělesnému vývoji. Pokud by byl dospělý pes velkého plemene neustále krmen krmivem určeným pro štěňata, pravděpodobně by to vedlo k obezitě a k ortopedickým problémům.

Ale jak poznat, že pes dozrál do dospělosti? Prvním znakem dospělosti je jeho výška. Nicméně psi nejsou stejní a existují rozdíly nejen mezi plemeny, ba i mezi jednotlivými psy v rámci jednoho plemene. Je tedy potřeba se následujícími rady řídit pouze orientačně.

Kdy psi dospívají?

Obecně platí, že čím je menší plemeno, tím dříve se dostává do dospělosti. Malá plemena (do 10 kg) dospívají v 10. měsíci, střední plemena (od 11 do 25 kg) ve 12. měsíci, velká plemena (od 26 do 44 kg) mezi 14. až 16. měsícem a obří plemena (nad 45 kg) kolem 24. měsíce. Vývoj každého psa je však individuální a pomoci může například veterinář. Ale nedokáže prozradit tuto skutečnost lépe než sám pes. Bude-li stále odříkat krmivo pro velké psy, není ještě připraven na příjem méně kalorické potravy.

Jaké krmivo je ideální volbou?

Vysoké hodnocení si právem zasloužila krmiva pro psy vystupující pod názvem Brit Premium Adult L. Krmivo je určeno pro dospělé psy velkého plemene a velmi dobře ho snáší i senior velkého plemene. Cena za 15 kg balení začíná na 600 Kč. A proč si pejsci na tomto krmivu tak pochutnají? Důvodem je vysoký obsah kuřecího masa, dostatek energie, přídavky na podporu kůže a srsti, vitamíny k posílení imunity a obsah látek chránící klouby. Díky přítomnosti lososového oleje a omega 3 mastných kyselin bude mít váš čtyřnohý přítel zdravou a krásně lesklou srst.

Kvalitní granule pro psy a další potřeby pro psy nabízí internetový obchod MujMazlik.cz, který slibuje příjemné ceny a vysokou jakost nabízeného sortimentu zboží.

Komentáře