Jarní péče o pleť - na co nezapomenout?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Jarní péče o pleť je nesmírně důležitá, abyste mohli ocenit krásu jara. Koneckonců, proč byste měli trávit čas venku, když se nejprve staráte o svou kůži? Zde je několik tipů, které vám pomohou udržet pleť zdravou a krásnou.

1. Zvyšte hydrataci – První věc, kterou byste měli udělat, je zvýšit hydrataci. Průvan a měnící se teploty mohou vyschnout vaši pokožku. Zvlhčujte pleť každý den, abyste se vyhnuli suchu a podráždění.

2. Vyhýbejte se slunci – Slunce může být velmi škodlivé pro vaši pleť. Dokonce i krátká expozice může způsobit poškození kůže. Proto se vyhýbejte slunci tím, že nosit ochrannou pokrývku hlavy, nosíte sluneční brýle a používejte opalovací krém.

3. Očistěte pleť – Je také důležité čistit pleť každý den. To pomůže odstranit nečistoty a toxiny, které se mohou usadit na vaší pleti. Používejte přírodní produkty, které nejsou příliš agresivní.

4. Exfoliujte – Exfoliace (peeling) je důležitá pro odstranění odumřelých kožních buněk. To vám poskytne zdravou a svěží pleť. Exfoliace by měla být provedena jednou za týden.

5. Používejte masky – Maska je skvělý způsob, jak osvěžit vaši pleť. Může pomoci hydratovat suchou pleť, zmírnit otoky a vyhladit vrásky. Používejte masku každý týden, abyste dosáhli nejlepších výsledků.

6. Nechte si poradit od profesionála – Pokud máte otázky ohledně jarní péče o pleť nebo potřebujete další tipy, obraťte se na profesionála, nejlépe kosmetičku v salonu, která vaši pleť zná. Může vám poskytnout lepší informace a pomoci vám vybrat nejlepší produkty pro vaši domácí péči.

Jarní péče o pleť je důležitá a je důležité, abyste se o ni starali. Zkuste tyto tipy a uvidíte, jak se stav vaší pleti zlepší.

Foto: TOMOKO UJI / Unsplash

Komentáře