Kadeřník roku – cesta ke slávě!

Kategorie: Kadeřník roku

Mojekrasa

Nezávislá kadeřnická soutěž Czech and Slovak Hairdressing Awards startuje 1. července 2015! Čtrnáctý ročník mezinárodně uznávané soutěže Czech and Slovak Hairdressing Awards neboli Kadeřník roku startuje 1. července 2015. Schwarzkopf Professional v něm předá 14 pomyslných oskarů – třináct v jednotlivých kategoriích + ocenění nejvyšší – Kadeřník roku 2015. Jeho posledním držitelem je Jan Balcařík ze studií Bomton, který zvítězil se svojí pánskou kolekcí. Zároveň tak přispěl k vítězství studií Bomton v kategorii Tým roku.

Soutěž Kadeřník roku, neboli Czech and Slovak Hairdressing Awards, je prestižní a nezávislou kadeřnickou soutěží, které se může účastnit každý kadeřník z České republiky a Slovenska, bez ohledu na značku, se kterou pracuje. Soutěž má naprosto anonymní systém hodnocení, který probíhá na základě zaslaných fotografií. Všechny soutěžní kolekce a jednotlivé fotografie jsou označené pouze anonymními kódy, a mezinárodní porota tak hodnotí kadeřnickou práci bez znalosti autora, který kolekci vytvořil.

Organizátorem soutěže, která vznikla v roce 1985 ve Velké Británii a v současnosti se koná v desítkách dalších zemí celého světa, je Schwarzkopf Professional, divize mezinárodní společnosti Henkel.

Letošní ročník čeká příjemná změna, která se týká vyhlašovaného počtu nominovaných. Podle světového formátu bude i v České a Slovenské republice vyhlášeno v každé kategorii 10 nominací. Tento formát se zatím používal pouze u kategorií Cena tisku a Cena veřejnosti. Lucie Záhorcová, manažerka Schwarzkopf Professional a organizátorka soutěže k tomu dodává: „ Poslední ročníky potvrzují stále rostoucí zájem o účast v soutěži, ve které mohou objektivně porovnat své síly všichni kadeřníci bez ohledu na to, s jakou značkou pracují… Zároveň se zvedá kvalita a celková úroveň dodaných prací. Např. v kategorii Objev roku už je velmi těžko rozeznatelné, že se jedná téměř o kadeřnické „nováčky“. Proto si poprvé v historii soutěže můžeme dovolit celkový přechod na mezinárodní standardy soutěže, jejichž součástí je i stanovený počet nominací v kategorii. Zároveň zůstává již zavedený koncept 4 fotografií v soutěžním setu, který je třeba dodat jak v tištěné, tak elektronické podobě.

Více o podrobných podmínkách a pravidlech naleznou soutěžící na webových stránkách www.hdainfo.eu a ve vstupní brožuře distribuované obchodními zástupci Schwarzkopf Professional po 1. červenci 2015.

Snadnější rezervace na salony-krasy.cz díky novému rezervačnímu systému

Soutěžící mohou posílat přihlášky a své práce od 1. července až do 31. prosince 2015. Musí se jednat o práce vytvořené exkluzivně pro Czech and Slovak Hairdressing Awards 2015 odpovídající všem soutěžním pravidlům. Odborná a novinářská porota zasedne v únoru 2016 a výsledky budou vyhlášeny v dubnu 2016 na slavnostním galavečeru v Praze.

kredit fotografií: Czech and Slovak Hairdressing Awards

Náš tip: Nejlepší kadeřníci v Čechách jsou na Salóny-krásy.cz

Fotografie

Komentáře