Kvalitní prsní implantáty jsou základem dobrého výsledku operace

Kategorie: Plastická chirurgie

Mojekrasa

Korekce prsou patří k nejčastějším zákrokům prováděným na klinikách estetické chirurgie. Některé ženy potřebují ňadra zvětšit, jiné ze zdravotních důvodů zmenšit, nebo prostě jen nejsou spokojené s jejich tvarem. Jeden zákrok může všechny tyto problémy vyřešit.

Poprsí je sice možné zvětšit i vlastním tukem, ale tahle možnost není tak často využívána. Tuk se postupem času vstřebává a nevydrží toho tolik jako prsní implantáty. Rovněž mezi těmi jsou ovšem rozdíly. Jejich volba je přitom klíčová. Ovlivňují jak tvar, tak životnost, navíc i úspěšnost operace. Výjimečně se stává, že tělo implantát vůbec nepřijme.

Zajímejte se, jaké implantáty klinika používá

Před návštěvou kliniky a vstupním vyšetřením je na místě si na internetu zjistit, které implantáty místní lékaři používají. Nebojte se vyhledat si o nich veškeré informace a přečíst si zkušenosti pacientek. Velmi hezky zpracovaný informační web v češtině mají silikonové implantáty Motiva vyráběné na Kostarice.

Zajímavé jsou zejména statistiky. Prsní implantáty Motiva během pěti let (2010–2015) dostalo 102 498 žen. Pouze u deseti z nich došlo k pooperačním komplikacím. U šesti se objevila ruptura (prasknutí), u čtyř kapsulární kontraktura (vytvoření kapsy okolo implantátu).

Důležité jsou zejména tvary, velikosti a kvalita materiálu

Implantáty Motiva se vyrábí ve více než 500 variantách. Liší se od sebe velikostí, povrchem, stupni projekce i tvarem. Tak obrovský výběr vám většina prodejců nenabídne, nicméně vždy máte možnost volby velikosti a tvaru. Vhodnou velikost vám doporučí plastický chirurg, tvar záleží na tom, zda chcete mít prsa spíš přirozenější, či raději kulatá. Pacientky mnohdy přijdou s nějakou představou a lékař ji pak musí usměrnit. Nechte si poradit, je možné, že obrovské implantáty, jež si přejete, by vzhledem k vaší postavě nevypadaly dobře.

Nejste si jistá? Spolehněte se na vizualizaci

Novinkou v oblasti plastických operací prsou jsou vizualizace. Díky 3D simulaci se můžete podívat, jak by vaše postava vypadala s vybraným typem implantátu. Nejdříve se změří objem hrudníku, elasticita, množství a pevnost tkání, pak se zadá implantát a zanedlouho po zadání uvidíte výsledek. Nicméně ne ve všech klinikách je tahle služba standardem. Co se týče materiálu, lékařský silikon používaný na výrobu implantátů Motiva byl schválen a certifikován orgány EU i americkou FDA. Nemá škodlivý vliv, není nebezpečný ani pro plod, nezamezuje kojení. Pouzdro je složené ze 7 vrstev, díky čemuž je maximálně pevné a riziko protržení se výrazně snižuje. Povrch je opatřen buď nanotexturou SilkSurface, nebo mikrotexturou VelvetSurface. Obě varianty usnadňují zavedení implantátu a minimalizují riziko komplikací.

Informujte se o zárukách

Dřívější prsní implantáty bylo nezbytné po několika letech vyměnit. Dnes už tomu tak není, přestože je to mnohdy po 10 letech doporučováno. Výrobce implantátů Motiva garantuje ženám doživotní bezplatnou výměnu implantátu v případě kapsulární kontraktury. Na prasknutí implantátu se vztahuje bezplatná záruka po dobu 10 let od operace. Novinkou od výrobce Motiva je bezpečnostní techologie Q-chip, díky níž jsou implantáty identifikovatelné i bez nutnosti vyjmutí. Technologie ničemu neškodí, nevadí při magnetické rezonanci ani mamografickém vyšetření.

Ceny se nemusíte bát

Plastické operace prsou samozřejmě nejsou hrazené zdravotní pojišťovnou. Jedná se o zákrok, který si platí pacientka, a ceny se liší v závislosti na klinice i na vybraných implantátech. Pohybují se zhruba od 18 000 do 50 000 Kč, dražší jsou anatomické modely, ty kulaté stojí méně. Prsní implantáty Motiva se s cenovkou drží u středu, vyjdou vás na 30 000 Kč za pár.

Většina klinik používá několik různých implantátů a dá vám na výběr. Nebojte se prodiskutovat možnosti s vaším ošetřujícím lékařem. Jde o vaše prsa, především vy se musíte zajímat o nejvhodnější variantu. V článku byly využity informace z webu www.motivaimplantaty.cz.

Fotografie

Komentáře