Kyselina hyaluronová v kosmetice...funguje doopravdy?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Kyselinu hyaluronovou známe všichni jako takový malý zázrak a nejčastěji používanou složku nejrůznějších kosmetických přípravků. Určitě každá z nás má doma lahvičku obsahující kyselinu hyaluronovou, kterou řada firem nabízí v podobě různých kosmetických sér nebo krémů. Jak je to ale s její účinností doopravdy? Dokáže s naší pletí skutečně zázraky?

Za roky používání nejrůznějších kosmetických přípravků jsem zjistila, že obsahuje-li název přípravku pojem kyselina hyaluronová, není to vždy záruka úspěchu. Obsah kyseliny hyaluronové bývá často velmi nízký a tomu pak odpovídají i dosažené výsledky. Chcete-li opravdu viditelný efekt, vybírejte… Ověřte si, kolik kyseliny hyaluronové v daném přípravku skutečně je i její molekulární váhu.

Dlouhým výběrem jsem došla až ke kosmeceutickým produktům AnubisMED HA+ výrobků pro intenzivní hydrataci. Intenzivní noční sérum, denní krém i krém na oční okolí obsahují vysoké procento kyseliny hyaluronové s různými molekulárními hmotnostmi pro dvojí hydrataci. Kyselina s nízkou molekulární hmotností se dokáže lehce vstřebat, prostoupit vrchní vrstvou pokožky a hydratovat pleť zevnitř. Kyselina s vysokou molekulární hmotností zůstává na povrchu, kde hydratuje vrchní vrstvy pokožky a vytváří jakýsi ochranný film.

Tím, že účinné látky AnubisMED HA+ dokáží proniknout do buněk pleti, intenzivně hydratují a zvyšují metabolismus buněk a tím aktivují jejich obnovu. Kyselina hyaluronová navíc dokáže vázat vodu až na 4000 násobek své vlastní hmotnosti a tím zajišťuje hydrataci po dlouhou dobu. Zároveň stimuluje růst nových buněk pleti a tím výrazně omezuje tvorbu vrásek. To, co my pak navenek pozorujeme je zářivá, pevná, hebká a viditelně mladší pleť.

Řada AnubisMED HA+ nabízí jak denní krém, tak intenzivní noční sérum a krém pro jemné kontury očního okolí a okolí úst, protože každá pleť potřebuje jinou péči. Všechny produkty HA+ jsou velmi lehké a snadno se vstřebávají a jsou vhodné i pro klientky s akné či dermatitidou.

Fotografie

Komentáře