Laserové dermatologie

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Svěží a mladistvá tvář je něco, po čem touží mnoho žen i mužů. Vy také? Takový sen pro vás nemusí vůbec být nedosažitelný. Stačí využít služeb estetické medicíny.

Estetická medicína zahrnuje také oblast dermatologie

Co si pod pojmem dermatologie konkrétně můžeme představit? V tomto případě se jedná o zákroky, které si poradí s řešením kožních onemocnění (akné, rosacea), odstraněním mateřských znamének a jejich diagnostikou i o takové, jež mají ryze estetickou funkci, to znamená, že se postarají kupříkladu o odstranění jizev, rozšířených žilek nebo korekci vrásek, a to bez invazivního chirurgického zákroku, jen za pomoci laseru. Což pro pacienta znamená možnost absolvovat proceduru ambulantně, bez následné rekonvalescence a při správném použití navíc nehrozí jakékoli nežádoucí účinky.

Efektivita zákroku samozřejmě závisí na pečlivě vybraném zařízení, které použijeme. Toto odvětví zaznamenalo hlavně v průběhu poslední dekády výrazný rozkvět. První pokusy o využití laserů se v medicíně objevily už v sedmdesátých letech minulého století.

Mezi nejčastěji využívané patří hlavně CO2 laser, který je sice jedním z nejstarších, ale dodnes má široké uplatnění. Tento typ pracuje na principu infračerveného záření. Je schopen proniknout asi 0,1 mm do tkáně, proto vám ošetření může být i mírně nepříjemné, avšak nebolí. Využívá se k odstranění vrásek, jizev, pigmentových skvrn atd.

Druhým typem, se kterým se v praxi můžete obvykle setkat, je Nd YAG laser neboli neodymový. Jeho schopnosti se zpravidla využívají pro depilaci, odstranění nežádoucí hyperpigmentace nebo omlazování kůže.

Co vám v oblasti laserové dermatologie nabízí klinika Altos?

Naše pracoviště je vybaveno laserem Synchro REPLA:Y. Jde o zařízení, které v sobě spojuje výhody právě Nd YAG a laseru alexandritového, nejsilnějšího na trhu, oproti ostatním přístrojům svého druhu se vyznačuje výkonem vyšším až o 25 %. Proto je schopen si poradit s pigmentovými skvrnami, ale také například s tetováním. Jeho použití je velmi flexibilní. Navíc New Cooling System poskytuje daleko vyšší komfort. Díky chlazení ošetření prakticky nebolí.

SmartXide2 CO2 LASER v sobě kombinuje CO2 technologii a zdroj radiofrekvenční energie, což znamená výhodu ve zvýšené efektivitě celé procedury, minimu nežádoucích účinků jako otok a rychlejším zotavení.

To je však jen zlomek z moderního zázemí kliniky, naší pýchou jsou zařízení italského výrobce DEKA. Objednáte-li se k nám na vstupní konzultaci, najdeme adekvátní léčebnou metodu přesně na míru vašim potížím. Neustále se vzděláváme, pořádáme pravidelné semináře a školení, jimiž provádějí přední světové špičky svého oboru. Sledujeme nastupující trendy v oblasti laserové dermatologie, která si prochází poměrně bouřlivým vývojem, abychom našim klientům vždy dokázali zajistit náležitou péči.

Komentáře