Léčba akné v kosmetickém salonu - co zabírá?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Akné, latinsky acne vulgaris, je chronické kožní onemocnění. Příčinou vzniku akné je ucpání, zanícení a vznik zánětu vývodu mazových žláz v podobě pupínků. Existuje řada variant kosmetického ošetření pleti s akné podle jeho typu a závažnosti. Co je akné, které kosmetické procedury jsou vhodné na léčbu akné? To i další informace se dozvíte v našem článku.

Co je to akné

Akné je onemocnění mazových žláz a vlasových folikulů. Vzniká při zvýšené funkci mazových žláz, kdy dochází k abnormálnímu rohovatění kolem vývodu žlázy nebo folikulu. Rohovinná zátka znemožňuje vylučování produkovaného mazu, který se hromadí a jeho tlak vyvolává zánětlivou reakci i vznik komedonů.

Kosmetické procedury vhodné na léčbu akné

• Laserová terapie – paprsek sníží produkci mazu a zklidní již vyseté pupínky • Iontoforéza – elektroléčba pro zapracování kosmetických přípravků do kůže • Ultrazvuk – ultrazvukové vlny mají mimořádný čistící a drenážní efekt • Ozónová terapie – metoda účinného ošetření mastné pleti a akné • Světelná LED fotonová terapie – protizánětlivé účinky a brání tvorbě akné • Studená plazma – ničí bakterie Propionibacterium acnes a snižuje zánět • Enzymový peeling – na bázi ovocných kyselin, vhodný i na citlivou pleť • Kompletní péče s dermokosmetikou – speciální kosmetika na akné

Přínos kosmetických procedur v léčbě akné

Postup ošetření se v kosmetickém salonu volí po konzultaci a intenzivní péče je cílená. Pokožka se zregeneruje a získáte návod, jak pečovat o aknózní pleť a jakými produkty. U akné na mladistvé pleti dospívajících dívek a chlapců se provádí kosmetické ošetření ultrazvukovou špachtlí a enzymový peeling pro čistou pleť bez komedonů.

Cena se pohybuje kolem 1000 korun a navyšuje se v závislosti na počtu procedur a druhu použité přístrojové kosmetiky.

• Zmírňuje zánětlivé projevy

• Redukuje tvorbu mazotoku

• Výrazně zlepšuje stav pokožky

• Pleť je čistá a bez komedonů

Zajištění rovnováhy u problémové aknózní pleti Pro mladé i dospělé se hodí intenzivní program pro problematickou aknózní pleť. Využívá modrého světla a jiných, až 7. barev LED fotonové světelné terapie, jako je červená či zelená, ozónové terapie, ale i ultrazvuku pro jejich protizánětlivé a antibakteriální účinky, redukci tvorby mazu a zabránění tvorby dalšího akné. Ošetření se složkami aktivních látek redukuje úroveň hydratace a mastnoty, dodá pleti matný a čistý vzhled a výrazně zlepšuje stav pleti.

Pravidelná návštěva kosmetického salonu a léčba akné

Na pleť vám dá kosmetička vhodnou dermokosmetiku, jako je třeba protizánětlivá azulenová maska, která pokožku hydratuje a zklidňuje podrážděnou pleť. Na lepší zapracování kosmetických produktů se využívá formy elektroléčby zvané iontoforéza a další kosmetické techniky. Doporučený počet návštěv pro maximální efekt je minimálně 5 ošetření v intervalech 7 až 14 dní. Vhodné v každém věku pro všechny typy pleti.

Laserové odstranění akné a léčba akné pulzním světlem – IPL

Účinné a bezbolestné laserové odstranění akné se provádí při laserové terapii a léčbě akné pulzním světlem – IPL, které funguje na principu tepelného zničení bakterií a rozbití protizánětlivých stavů, což podpoří i hojení. Stimuluje tvorbu vazivových vláken, pokožka se vyhladí a zmírní se jizvičky po akné. Už po 6. sezeních 2× týdně na 20 minut uvidíte zlepšení.

Foto: Sharon McCutcheon (Pixabay)

Komentáře