Malé jehličky, velký efekt

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Toužíte pro rychlém a viditelném omlazení a bojíte se invazivních zákroků? Zkuste jehličkovou mezoterapii, která je účinná a bezbolestná.

Ošetření se odborně jmenuje indukční terapie Medical Microneedling a jde o miniinvazivní metodu. Ačkoliv se v názvu hovoří o „jehličkování“, klasické jehly neuvidíte. Ve skutečnosti jich najednou „střílí“ dvanáct, ale jsou skryté v koncovce elektrického pera, jímž se ošetřuje obličej, krk, podbradek, hřbety rukou nebo vlasová pokožka. Rychlé vpichy minimalizují bolest. Navíc se před zákrokem na ošetřovanou partii aplikuje znecitlivující krém, takže bolestivost je minimální, jde spíš o mírné pálení.

„Střílející“ jehly

Při tomto ošetření pronikají tenké mikrojehličky pomocí vysokofrekvenčních vpichů do hlubších vrstev kůže, kam vpravují účinná séra. Je to nejčastěji kyselina hyaluronová na podporu hydratace a rejuvenace, ale můžou to být i koktejly na sjednocení pigmentu nebo lehce lipolizační (na podbradek).

Jednorázové jehlové nástavce zabraňují přenosu infekce. Frekvence a hloubka vniknutí do kůže je nastavená podle oblasti ošetření. Vertikální vpichy nepoškozují epidermis, takže pokožka se rychle hojí. Výsledkem zákroku je stimulace tvorby kolagenu, která zpomaluje proces stárnutí. Mikrojehličkové pero lze použít i v místech tzv. choulostivých, tedy v okolí očí a rtů. Vhodné je i pro tenkou pleť.

Ošetření je rychlé, celkově trvá zhruba hodinu: 10 minut znecitlivuje ošetřovanou partii EMLA, 25 minut na ní pracuje pero s jehličkami, na 20 minut se aplikuje hydratační chladicí maska.

Pozor na sluníčko!

Rekonvalescence je minimální. Po ošetření může být pokožka 12 až 48 hodin zarudlá. Na některých místech se někdy objeví drobné červené nebo fialové tečky na kůži či stroupky. Pleť musí být neustále hydratovaná a chráněná před UV zářením (minimálně 14 dní), aby se zabránilo vzniku pigmentových skvrn. Dva až tři dny se nedoporučuje cvičit, chodit do sauny, líčit se a natírat samoopalovacími krémy. Druhý den po ošetření už lze použít prodyšný make-up. Do týdne by se měla pleť celkově zhojit.

Sotva odejdou tyto projevy, ukáže se efekt ošetření: pokožka je hydratovaná, elastická, vrásky vyhlazené, póry zmenšené. Vydržet by měl půl roku, někdy až rok, záleží na věku a na množství kolagenu v kůži. Ošetření je možné opakovat, odstup mezi nimi by měl být minimálně dva týdny.

Kontraindikací je jako u všech zákroků těhotenství, dále nedávná aplikace výplní, ekzém nebo lupénka, herpetická infekce a užívání léků proti srážlivosti krve.

Jehličky si poradí s:

  • omlazením pokožky
  • pigmentovými skvrnami
  • hyperpigmentací
  • vráskami: nosoretními, mezi obočím
  • regenerací pleti: po opalování, únavě, stresu
  • jizvami: po akné, planých neštovicích, úrazech i plastických operacích
  • vyživením vlasové folikuly pro podporu růstu vlasů

Čtěte také:

Zázrak jménem mikrojehličkování, (microneedling)

Fotografie

Komentáře