Návyky, které bychom si měli osvojit k dosažení zdravých a krásných vlasů

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Zdravé a lesklé vlasy jsou známkou celkové pohody a existuje několik návyků, které si můžete osvojit, abyste si zachovali zdraví svých vlasů. Jaké jsou tipy kadeřníků pro krásné vlasy a které z návyků jsou pro zdravé vlasy nejúčinnější? Jaké rady vám v kadeřnictví neřeknou, ale měli by?

  1. Pravidelné mytí vlasů: Pravidelně si myjte vlasy, abyste odstranili nečistoty, mastnotu a nahromaděný produkt, ale vyhněte se nadměrnému šamponování, které může vlasy zbavit jejich přirozených olejů.
  2. Použití kondicionéru: Po každém mytí použijte kvalitní kondicionér, aby byly vlasy hydratované a vyživené.
  3. Jemný styling: Vyhněte se příliš častému používání tepelných stylingových nástrojů, a když je používáte, použijte tepelný ochranný sprej, abyste minimalizovali poškození.
  4. Kartáčování a česání: Jemně kartáčujte vlasy, začněte od konečků a postupujte až ke kořínkům. Použijte hřeben se širokými zuby k rozčesání vlasů, dokud jsou mokré, protože to pomůže snížit lámavost.
  5. Péče o pokožku hlavy: Věnujte pozornost své pokožce hlavy a udržujte ji čistou a zdravou. Pravidelně masírujte pokožku hlavy, abyste zlepšili krevní oběh, a používejte jemný peelingový šampon k odstranění odumřelých kožních buněk.
  6. Ochranný styling: Pokud se budete vystavovat slunci, větru nebo chladnému počasí, zvažte nošení čepice nebo šátku na ochranu vlasů.
  7. Zdravá strava: Jezte dobře vyváženou stravu, která obsahuje spoustu vitamínů a minerálů, které jsou nezbytné pro zdravé vlasy, jako je biotin, železo a vitamíny A, C a D.
  8. Omezte chemické ošetření: Omezte používání chemických ošetření, jako jsou barvy, relaxační přípravky a trvalé, protože ty mohou časem oslabit a poškodit vaše vlasy.

Osvojením si těchto návyků si můžete udržet zdraví a krásu svých vlasů a užívat si lesklou hlavu po mnoho let.

Kadeřníci mají často bohaté znalosti a zkušenosti, pokud jde o péči o vlasy, ale existuje několik věcí, které svým klientům nezmiňují

Nadužívání nástrojů pro tepelný styling (žehlení vlasů, foukaní): I když mohou kadeřníci doporučovat nástroje pro tepelný styling pro zvláštní příležitosti, nemusí vždy zmiňovat škodlivé účinky nadměrného používání těchto nástrojů pravidelně.

Důležitost zdravé stravy: Dobře vyvážená strava, která obsahuje dostatek vitamínů a minerálů nezbytných pro zdravé vlasy, je stejně důležitá jako používání správných produktů vlasové péče. Ne vždy to však kadeřníci při konzultaci naznačí.

Příliš mnoho šamponování: Přílišné šamponování může zbavit vaše vlasy jejich přirozených olejů a vést k suchým a lámavým vlasům. Mnoho kadeřníků to však nemusí zmínit klientům, kteří žádají doporučení pro každodenní mytí vlasů.

Chemické ošetření: Zatímco chemické ošetření, jako jsou barvy, uvolňovače a trvalá, mohou nabídnout dočasné výsledky, mohou také časem oslabit a poškodit vaše vlasy. Kadeřníci nemusí vždy zmiňovat potenciální dlouhodobé účinky těchto ošetření.

Používání nesprávných produktů: Používání nesprávných produktů péče o vlasy, například těch, které jsou příliš drsné nebo obsahují škodlivé přísady, může mít negativní účinky na vaše vlasy. Kadeřníci však nemusí vždy své klienty vzdělávat v tom, jaké produkty jsou pro jejich typ vlasů a jejich potřeby nejlepší.

Vynechání zastřihování konečků: Pravidelné zastřihování je důležité pro udržení zdraví vašich vlasů, ale kadeřníci to nemusí vždy zdůrazňovat klientům, kteří se snaží nechat si narůst vlasy.

I když kadeřníci nemusí tyto věci zmiňovat, je důležité být informovaný a proaktivní v péči o své vlasy. Ptejte se, proveďte svůj vlastní výzkum a spolupracujte se svým kadeřníkem na vývoji rutiny péče o vlasy, která je nejlepší pro váš typ vlasů a potřeby.

Fotka od Ryan McGuire z Pixabay

Komentáře