Oči potřebují péči

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Oteklé a unavené oči orámované tmavými kruhy a vráskami vás trápit nemusí, pokud pleti očního okolí dostatečnou péči. Víme, jak na to.

První pomoc

Otoky kolem očí nezmizí lusknutím prstů, ale pomoc existuje. Pro tyto případy mějte po ruce zklidňující hydratační oční gel nebo roll-on. Protože na oteklá víčka platí především chlad, můžete vložit tubičku na pár minut do ledničky a teprve potom přípravek opatrně aplikovat. Můžete vsadit i na staré dobré babské rady a vložte na chvíli do mrazíku čajovou lžičku nebo vylouhovaný sáček černého čaje. Poté ledový obklad přiložte na víčka a chvilku nechte působit. K dostání jsou také speciální oční krémy zaměřené na tmavé kruhy pod očima. Vybírejte ty, jejichž receptura obsahuje proteiny, peptidy, aminokyseliny a vitaminy C a K.

Maskovací proces

Krokem číslo jedna by mělo být nanesení podkladové báze pod make-up. Chvilku počkejte, až se báze vstřebá, a aplikujte korektor. Pamatujte, že jeho barva by měla být vždy o odstín světlejší, než barva make-upu. Tím, že oční okolí zesvětlíte, získáte rázem odpočatý a rozzářený výraz. Po použití korektoru naneste na obličej make-up, abyste sjednotily a všechny odstíny.

Myslete na hormony

Pokud chcete ráno hned po probuzení vypadat k světu, dopřejte si šest až osm hodin spánku. Během něj se totiž uvolňuje hormon melatonin, který stimuluje vlastní regenerační procesy pleti. Bez nadsázky ho lze označit za elixír mládí. Smůla je, že s přibývajícími léty se ho tvoří stále méně, a když se po třicítce pořádně nevyspíte, je to na vás bohužel vidět mnohem zřetelněji, než ve dvaceti. Tmavé kruhy pod očima a prohloubení vrásek padá na vrub také stresu. Ve chvílích, kdy nad vámi vítězí, se totiž uvolňuje stresový hormon kortizol, který negativně ovlivňuje tvorbu kolagenu zodpovědného za stav vaší pleti. Unaveným očním partiím proto prospějete dostatečnou relaxací podpořenou třeba jemnou masáží očního okolí.

Životní styl

Mezi největší nepřítele krásných kukadel patří především alkohol, špatná strava, alergie, cigarety, léky, nedostatek spánku, pláč a v neposlední řadě také stres. Největší paseku napáchají, pokud se jich skombinuje vícero najednou. Vypijte minimálně 2 litry čisté vody denně. Doplnit ji můžete o čerstvé ovocné a zeleninové šťávy, vhodné minerální vody a zelený čaj, který je významným antioxidantem. Dodávejte tělu také omega-3 mastné kyseliny, které buňky vaší pokožky potřebují k regeneraci.

Kosmetické zázraky

Mějte na paměti, že pokožka v okolí očí je nejtenčí a patří na celém těle k nejcitlivějším partiím. Z toho důvodu vyžaduje speciální péči. Kolem třicítky se kolem očí zpravidla objeví první drobné vrásky. Je to věk, kdy si ještě docela dobře vystačíte s hydratačními krémy a péči s koenzymem Q10. Vyzkoušejte například vyhlazující oční krém proti vráskám a otokům Diadermine Lift +, který nejen pomůže redukovat vrásky a ochablé oční kontury, ale také snižovat otoky očí (339 Kč).

O deset let později už pleť kolem očí potřebuje víc. Vrásky jsou totiž hlubší, protože v kůži se tvoří mnohem méně kolagenu a elastinu. Proto vsaďte na krémy, které obsahuje nejen tyto látky, ale navíc také retinol a koncentrovaný vitamin C. Překvapena budete také účinkem přípravků s kyselinou hyaluronovou. Tento malý kosmetický zázrak zadržuje v pokožce vodu, takže ji udržuje pružnou a vypnutou. Oční krémy a gely se nanášejí velmi jemně, opatrným vklepáváním do pokožky, a to ráno i večer.

Náš tip: Potíže s pletí? Navštivte kosmetiku ve Vašem okolí.

Fotografie

Komentáře