Odstranění tetování laserem

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Pokud chcete odstranit tetování, které se vám už nelíbí nebo vám překáží ve výkonu povolání, anebo si chcete nechat odstranit nepovedený permanentní make-up, efektivním a rychlým řešením je laserové odstranění tetování. Chcete vědět víc?

Jak se stanovuje cena pro odstranění tetování Cena odstranění tetování se odvíjí hlavně od velikosti ošetřované plochy a začíná na 1 200 Kč za jeden zákrok. Odstranění permanentního make-upu stojí i dvojnásobek. Důležité faktory tvoří i intenzita pigmentu, stáří tetování, vlastnosti pokožky a imunitního systému. Rozhoduje i barva inkoustu. Nejsnadněji se odstraní černé a modré, hůře žluté a zelené a nejhůře červené inkousty.

Proč zvolit právě laserové odstranění tetování

Na rozdíl od jiných technik je odstranění tetování laserem nejrychlejší a nejefektivnější metoda, navíc je příznivé i cenově a zákrok je téměř bezbolestný. Moderní lasery s krátkou dobou pulzu umí roztříštit částice tetovacího pigmentu velmi rychle a přitom je šetrný a nepoškodí samotnou pokožku. Tetování dokonale zmizí, jako by tam nikdy nebylo.

Jak odstranění tetování laserem probíhá

Pokud je laser vybaven chladícím a znecitlivujícím zařízením, zákrok bude takřka bezbolestný. Mezi nejlepší lasery v tomto směru aktuálně patří laser Q-Switch ND YAG s krátkou dobou pulzu a alexandritový laser. Naši lékaři mají roky zkušeností s odstraňováním tetování a tisíce spokojených klientů ročně. Certifikovaný krátkopulzní laser nejvyšší kvality oproti těm standardním pracuje až 2× rychleji a díky sedmi vlnovým délkám si poradí se všemi barevnými pigmenty.

Jak funguje odstranění tetování

Ze tří hlavních složek kůže je pro ošetření důležitý nejsvrchnější epidermis, který tvoří voděodolný obal s tloušťkou 0,1 mm, jenž má mnoho důležitých funkcí. Leží na prostřední vrstvě zvané škára neboli dermis, kterou tvoří hlavně kolagenními vlákny, receptory a nervovým zakončením. Laserový paprsek pronikne přes epidermis do dermis, uvolní pigment a ten odvede z těla přes lymfatický systém.

Kolik je třeba zákroků

V závislosti na velikosti tetování a dalších výše zmíněných faktorech je nutné absolvovat průměrně 4 až 6 procedur podle kvality tetování. Mezi aplikacemi musí být interval 4 až 6 týdnů. Pak je nutné pro skvělý efekt dodržování ošetřující péče.

Péče po odstranění tetování

Bezprostředně po zákroku se nevystavujte týden slunečnímu záření a soláriu. Používejte doporučené ošetřovací krémy. Místo bude po zákroku lehce podrážděné, ale neškrábejte se a vzniklé stroupky nechte samovolně odpadnout. Ambulantní a velmi rychlé odstranění tetování a permanentního make-upu laserem bez jizev je perfektním řešením, ať už jej chcete podstoupit z estetického či pracovního důvodu.

Fotka od Sam Williams z Pixabay

Komentáře