Permanentní make-up a diabetes, jak onemocnění ovlivňuje průběh nebo výsledek PMU?

Kategorie: Obočí

Mojekrasa

Permanentní make-up je kosmetický zákrok, který spočívá v aplikaci pigmentu do kůže pomocí jemné jehly, aby se vytvořil vzhled permanentního líčení. Tento postup se často používá pro zlepšení vzhledu obočí, rtů a očního okolí.

U pacientů s diabetem se však může vyskytnout několik rizik při aplikaci permanentního make-upu. Diabetes může způsobit zhoršenou hojení ran a infekce, což může vést k problémům s hojením rány po aplikaci pigmentu. Pacienti s diabetem jsou také náchylnější k infekcím a mohou mít sníženou citlivost na kůži, což může ztížit posouzení bolesti nebo nepohodlí během zákroku.

Proto je důležité, aby pacienti s diabetem diskutovali o svém onemocnění se svým kosmetickým specialistou před zahájením permanentního make-upu. Specialisté by měli být informováni o přítomnosti diabetu a o jakékoliv léčbě, kterou pacienti užívají, aby mohli posoudit rizika spojená s aplikací pigmentu.

Je také důležité, aby pacienti s diabetem dodržovali doporučení svých lékařů a pečlivě sledovali své cukrové hladiny před zákrokem. Vysoké hladiny cukru v krvi mohou zhoršit hojení ran, takže pacienti by měli být v optimálním stavu před zákrokem.

V neposlední řadě by měli pacienti s diabetem pečlivě sledovat jakékoliv změny na kůži po zákroku a okamžitě informovat svého lékaře, pokud se vyskytnou jakékoli známky infekce nebo jiných problémů.

Celkově lze říci, že diabetes může ovlivnit průběh a výsledek permanentního make-upu, ale pečlivé plánování a opatření mohou minimalizovat rizika a zajistit bezpečnost a spokojenost pacientů.

Komentáře