Podzimní trendy ve vlasové tvorbě Essential Looks od Schwarzkopf Professional

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Essential Looks: VivID Collection

Trendová podzimní kolekce byla vytvořená a vyladěná během těžkých časů. Celý svět čelil a čelí krizi s koronavirem. A také tým Schwarzkopf Professional Essential Looks neúnavně pracoval na vytvoření podzimních trendů. Proč? Protože s přechodem k novým normám je živobytí kadeřníků v nejistotě a je to právě jen a jen jejich kreativita, inspirace a vzdělání, které posunou kadeřnický průmysl vpřed.

Podzimu vládnou tři trendy ve vlasové tvorbě:

  • 1. Byl jednou jeden… – Once Upon a Time
  • 2. Každodenní dekadence – Everyday Decadence
  • 3. Temná romantika – Dark Romance

Spolu s těmito hlavními vzhledy přináší společnost Schwarzkopf Professional také zcela nový nástroj Color Blender Tool ve spolupráci s globální velvyslankyní barev Lesley Jennison, která dodává:

„Původní myšlenka vznikla na základě konturovacích pomocníků v péči o pleť – a dokonce i u vlasů jsou díky tomu různé prolínací a stínovací techniky milionkrát snadnější. Je to tak všestranné! Kolorista může vytvořit dokonalou balayage, stínovat konečky, použít všechny techniky bez nutnosti vytvářet spoje. A navíc, na místech, kde se barvy setkávají, se vytváří skutečně jemný efekt, který vypadá absolutně moderně a lze jej docílit o 100% rychleji.“

Trend 1 – Byl jednou jeden…Once Upon a Time

Účesy vypráví příběhy minulosti a budoucnosti – příběhy nostalgie upravené pro dnešek. Zaujmou světlé snové efekty přes optické vzory, v účesech vynikne geometrie, jemné vlny a pruhy, uhlazenost i dynamika. Výsledkem jsou nádherné a zdravé vlasy upravené jakoby bez námahy. Z barev do sebe kreativci prolínají světle mahagonovou, něžnou máslovou blond, nude i vanilkovou, to vše z nejnovější řady BLONDME Bond Enforcing Blonde Toning.

Varianty vzhledu Byl jednou jeden…Once Upon a Time: Střih a styl vytvořil globální velvyslanec Schwarzkopf Professional, Tyler Johnston (@tylerjohnston­hair). Vlasy krátce střižené pod ušima doplňuje sbíhající se týlní část. Protože chtěl docílit všestrannosti, může být tento vzhled upravený do dvou variant: objemu a kudrlin (foto č. 13 a 14), nebo měkce, hladce a elegantně, se vzpomínkou na zlatá léta Hollywoodu (foto 09 až 12).

S přihlédnutím k sedmdesátým létům vytvořil Tyler Johnston také pružný vrstvený vzhled ve střední délce, s odhrnutou ofinou, která rámuje tvář. Takto zvýrazňuje bohatou hloubku barvy s krásnou, zdravě vypadající konečnou úpravou (foto č. 15).

Trend 2 – Každodenní dekadence – Everyday Decadence

Trend oslavuje strukturu, tvar a pohlavní neurčitost, vyzdvihuje pohodlí ve střihu i okázalost konečné úpravy. Tento příběh je o uvolněné společnosti a konverzaci v oversized siluetách, o luxusní konečné úpravě, jasných sarkastických akcentech, nepřehlédnutelných pastelech a současné pohlavní neurčitosti. Škatulky jsou nudné, takže máme svobodu být tím, kým chceme.

Varianty vzhledu Každodenní dekadence: Globální velvyslankyně barev společnosti Schwarzkopf Professional, Lesley Jennison (@lesleyjennison), použila techniku #mulitblending, aby vytvořila studený blond vzhled s IGORA VIBRANCE. Pro skutečné rozlišení kombinace odstínů přináší lehce měděnou vzadu, tmavě blond u konečků a odstíny béžové ve vrchní části účesu. Něžné a měkce světlé odstíny jsou ručně malované.

Pokud jde o střih a styl, globální velvyslanec stylingu společnosti Schwarzkopf Professional, Richard Ashforth (@richardashforth), to vzal nakrátko s vrstveným střihem, který je plný textury. Vytváří s hravým citem i dlouhý pixie střih s prostorem pro jakýkoliv styl – od hladkého a přepychového až po drsný s texturou. Tento styl se může snadno přizpůsobit aktuální náladě, ať už bude hladký či vlnitý.

Každodenní Dekadence také obsahuje mužskou variantu vzhledu, vyjadřuje moderní dandy identitu. Vlasy vypadají skoro jako #iwokeuplikethis, současná kštice je stylizovaná, jako by popírala gravitaci (foto č. 01).

Trend 3 – Temná Romantika – Dark Romance

Spřádá magický svět iluzí i uhranutí, se silou v křehkosti, s bohatstvím ve zdobnosti, záhadou v průhlednosti a s krásou ve všem. Soumrak padá a vrhá záhadné stíny, které lákají a svádějí. Tento trend, částečně paranormální, částečně romantický, vysílá kouzlo, které očaruje každého, kdo jej uvidí. Magické dekorativní vrstvy spřádají kouzelné světy tmavé průhlednosti, temného brokátu, inkoustových květů, dekonstruovaných tvarů a rebelského ducha.

Varianty vzhledu Temná romantika – Dark Romance: Lesley Jennison nejprve zvedne vybrané oblasti podkladu, aby pomohly prosvítání. Pak vytvoří duhové hloubky pomocí techniky #freehandblending a řady IGORA VIBRANCE. Díky nástroji Color Blender Tool může Lesley malovat a míchat měkké odstíny temně fialové, šedé lila a růžové pro čarovný efekt, který lichotí pleti.

„Střih vyjadřuje tvůj postoj k životu,“ tvrdí stylista Schwarzkopf Professional, Richard Ashforth. „Třeba s délkou po bradu a s rozbouřeným bobem, který akcentuje sílu tvé osobnosti. Hrubá, krátce střižená ofina dodává tomuto vzhledu možnosti všestranného stylingu, který zaujme a fascinuje,“ doplňuje autor účesu Richard Ashforth.

Pro elegantní siluetu zachovává globální velvyslanec společnosti Schwarzkopf Professional Tyler Johnston (@tylerjohnston­hair) délku a vytváří mladistvě osekaný podklad s rozbouřenými, jakoby nedokončenými vrstvami a objemnou ofinou, která působí současně elegantně a uvolněně.

Objevujte svět Essential Looks na essentiallook­scollection.com Sledujte @schwarzkopfpro na sociálních sítích a držte krok s Essential Looks s hashtagy #passionforhair a #essentiallooks. Také: vasenprovlasy.cz, schwarzkopfpro.com

Fotografie

Komentáře