Přemýšlíte nad změnou? Popelavě blond balayage je jedním z řešení

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Popelavě blond balayage je světlá barva na vlasy vytvořená technikou ručně malovaného melírování. Tato technika vytváří přirozeně vypadající, měkký přechod a rozměr v celém vlasu. Životnost popelavě blond velmi závisí na vaší rutině domácí péče. Barva však obecně začíná blednout po šesti týdnech. Jak zabránit pronikání žlutých tónů a udržet svěží barvu jako od kadeřníka co nejdéle? Čtěte v našem článku.

Popelavě hnědý balayage

Popelavě hnědá je krásná, chladně hnědá barva. Jako všechny barvy na vlasy může vyblednout, zvláště pokud se o ně špatně staráte. Má také sklon k „mosazi“. Pokud máte velmi světlé popelavě hnědé vlasy, možná budete moci tónovat fialovým šamponem. Ve většině případů však budete muset použít toner, abyste odstranili mosazné nebo nažloutlé odstíny. Věnujte svým vlasům náležitou péči, abyste zajistili, že zůstanou zdravé a vaše barva vydrží co nejdéle.

TIP proti vyblednutí barvy: Omezte mytí vlasů na jednou nebo dvakrát týdně. Při každém mytí vlasů z mytí vyteče trochu barvy na vlasy. To znamená, že čím častěji si budete vlasy mýt, tím rychleji barva vybledne. Abyste si zachovali barvu vlasů, měli byste si je mýt pouze jednou nebo dvakrát týdně.

Pokud se vám začnou vlasy mastit, použijte suchý šampon, aby se přebytečný maz z vlasů vstřebal.

TIP 2 proti vyblednutí barvy: Používejte přípravky určené pro barvené vlasy. Použití nesprávného produktu je hlavním faktorem, který stojí za vyblednutím barvy na vlasy. Protože běžné šampony a kondicionéry obsahují složky, které mohou způsobit vyblednutí barvy na vlasy, měli byste místo toho používat šampony a kondicionéry vyrobené speciálně pro barvené vlasy.

Vyhněte se čistícím šamponům, protože mají tendenci vymývat barvu z vlasů, a všemu, co obsahuje sulfáty, takže mohou také odstranit barvu z vlasů.

Použijte modrý šampon k udržení popelavé barvy vlasů. Můžete také použít tónovaný kondicionér jednou za 1–2 týdny, abyste udrželi vlasy v chladném tónu.

Hledejte přírodní nebo bio produkty. Je méně pravděpodobné, že vám odbarví vlasy a ukážou se nažloutlé tóny.

Chtěli jste být ledová blond a skončili jste se žlutými vlasy? Toto je velmi častý problém při použití odbarvovače ke zvednutí barvy na tmavých vlasech. Pokud toužíte po platinově nebo popelavé blond, žluté a zlaté tóny mohou efekt totálně zkazit. Bohužel, v závislosti na vaší původní barvě vlasů může být docela problém je opravit.

Existuje několik způsobů, jak opravit žluté vlasy po odbarvení, a to i v případě nepoddajných mosazných melírů, které nezmizí pěkně.

Jak napravit žluté vlasy po zesvětlení vlasů?

Toner je produkt určený k odstranění nežádoucích barev z vlasů, vyplnění oblastí s nadměrnou pórovitostí a dodání lesku vlasům. Tohle jako vrchní nátěr na vlasy. Poté, co bělidlo zvedne barvu, toner zafixuje nežádoucí mosazné nebo červené podtóny a poskytne vám dokonalou popelavou nebo platinovou barvu, po které jste toužili. Toto je známé jako dvouprocesová bar­va.

Toner může být permanentní nebo semipermanentní barva, která má ty správné podtóny, aby potlačily žluté tóny ve vašich vlasech. Po odbarvení jsou však vhodnější semipermanentní barvy, protože vlasy méně poškozují.

V závislosti na barvách, které chcete potlačit, můžete použít různé tonery: pro opravu načervenalých tónů byste volili zelenou barvu, zatímco žluté tóny vyžadují fialovou a mosazné tóny jsou opraveny zeleným a modrým tónem.

Dejte si však pozor, abyste to nepřehnali, jinak můžete skončit se zelenými vlasy! Pokud se snažíte přijít na to, jak potlačit žluté vlasy, řešením bude fialový toner.

Kam zajít na popelavý balayage?

Fotografie

Komentáře