Problémy s pletí v období menopauzy mají své řešení

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Výrazné vrásky, unavená pleť, kruhy pod očima, dehydratovaná kůže, pozdní akné. S tím vším se ženy setkávají během menopauzy. V tomto období se ženské tělo hodně mění, což je samo o sobě dost náročné. Proč si přidělávat starosti ještě tím, že už v obličeji nevypadáte jako dříve? Pusťte se do boje s menopauzou, vaše šance na výhru je téměř 100%.

Během menopauzy v ženském těle klesá produkce estrogenu a ubývá kolagenu, pleť je proto tenčí, bledší, křehčí, unavenější a rychleji stárne. Jak kůže povadá, obličej působí strhaným až přísným dojmem. Na bradě, po stranách krku a na čelistech se navíc často objevuje pozdní akné. Nemusíte se však děsit, všechno má své řešení.

Změňte používanou kosmetiku

Během menopauzy prochází pleť druhou největší změnou během celého života – ta první se odehrává v pubertě. Tomu je potřeba přizpůsobit i kosmetiku, již používáte. Hledejte omlazující krémy s výživnými séry. Vhodnou volbou jsou i přípravky s obsahem kyseliny hyaluronové. Také koenzym Q10, vitamíny E, A působí na pleť pozitivně a vyživují ji.

Mnohé značky vyrábí speciální přípravky pro péči o pleť v období menopauzy, po těch se dívejte. Zpravidla doplňují vše, co vaší pokožce chybí, rýsují přirozené kontury, zpevňují ji a zvýrazňují oči a rty. Pomoci si samozřejmě můžete i vhodně zvolenou dekorativní kosmetikou, avšak neustálé nošení make-upu pleti také moc neprospívá. Raději se zaměřte na její vyživení zevnitř, aby byla krásná a nebylo co zakrývat.

Využijte možností estetické dermatologie

Zatímco kosmetika nemusí pomoci v každém případě, lékaři z klinik estetické dermatologie dokážou zmírnit příznaky menopauzy na vaší pleti prakticky v každém případě. Jaké zákroky k tomu používají? Pojďme se podívat na rychlý přehled.

Plazmaterapie aneb omlazení vlastní krví

Krevní plazma je součást naší krve. Plavou v ní červené a bílé krvinky i krevní destičky, což je sice zajímavé, ale mnohem důležitější z hlediska mladě vypadající pleti je fakt, že dokáže obnovit starší buňky a přinutit je k rozmnožování. Toho využívá tzv. plazmaterapie. Ze žíly se vám odebere 8–10 ml krve, z níž se ve speciálním přístroji odstředí plazma. Takto připravená plazma s vysokým obsahem krevních destiček se vpraví do kůže, kde posiluje hojivé procesy. Celý zákrok trvá asi hodinu, přečtěte si více o terapii.

Tekutý lifting s kyselinou hyaluronovou

Výplň na bázi kyseliny hyaluronové aplikovaná tenkou jehličkou dokáže velmi efektivně vyhladit vrásky. Může pomoci také ve vymodelování kontur, vyplnění objemu obličeje či zvětšení objemu rtů. Kyselina hyaluronová je pro lidský organismus přirozená látka, je v něm přítomná, proto ji přijímá velmi dobře. Nutno podotknout, že efekt není trvalý, zákrok je potřeba po čase opakovat. Přečtěte si více o aplikaci kyseliny hyaluronové.

Mezoterapie pomocí drobných jehliček

Mikrojehlčkování, microneedling či mezoterapie. To jsou názvy pro proceduru, kdy do pokožky pronikají mikrojehličky. Jsou opravdu drobné, proto nevytváří žádné poškození, nýbrž stimulují tvorbu elastinu a kolagenu. Navíc vytvoří drobné kanálky, jimiž do kůže později snadno dostanete účinné látky. Po ošetření je proto vhodné nanést nějaké aktivní sérum s vitamíny a kyselinou hyaluronovou. Proces není vůbec bolestivý – však si sami přečtěte více info o zákroku.

Chemický peeling pro zdravější vzhled pleti

Chemický peeling se od toho běžného liší zejména tím, že využívá AHA kyseliny vyskytující se v ovoci a jiných potravinách. Tyto kyseliny stimulují obnovu buněk, pleť je proto hladší, zdravější, jasnější a ztrácí nežádoucí pigmentaci. Ošetření je potřeba opakovat v sérii několika sezení, je však zcela bezpečné a krátkodobé.

Profesionálové vám navrátí přirozený vzhled

Máte strach z výrazného zásahu do oblasti obličeje? Korektivní a estetická dermatologie není plastická chirurgie. Nevymodeluje vám nový obličej, pouze podpoří tělo, aby zvládalo, na co už mu síly nestačí. Vám se vrátí mladistvý vzhled a pleť bude také spokojená. Získá totiž pevnost, elastičnost i zdravou barvu.

Nemusíte čekat na menopauzu, o pleť se starejte v každém věku

Menopauza je individuální záležitost. Zpravidla přichází mezi 45. – 55. rokem, avšak může se objevit předčasně, ale i později. Někdy se tvrdí, že pokud chcete vědět, kdy potká vás, měla byste se zeptat své mámy či babičky. Jedno je ovšem jisté. Nemusíte čekat na menopauzu. Pokud se svou pletí nejste spokojená, prostě s tím něco udělejte. Možností je spousta, některé z nich jsme si již vyjmenovali. Konečné rozhodnutí je na vás.

V článku byly využity informace o korektivní dermatologii z webu kliniky Perfect Clinic.

Komentáře