Ptáme se profesionální kosmetičky…

Kategorie: Na slovíčko

Mojekrasa

Přinášíme Vám exkluzivní interview s paní Radkou Janebovou, profesionální kosmetičkou, která zná odpovědi na otázky, které zajímají většinu z nás a na které byste se samy i možná bály zeptat…

Myslíte, že se Češky v poslední době začaly o svou pleť více starat? Nebo stále pokulháváme za západem?

Myslím, že určitě. Jen mne mrzí, že kosmetické ošetření v salonu je v podvědomí zakořeněna jako nadstandardní záležitost a ne jako běžná věc.

Jaké chyby dělají Češky nejčastěji v péči o svou pleť?

Často se setkávám s tím, že ženy přijdou až s problémem a nezakládají si na prevenci v péči o plěť.

Chodí k Vám i muži? Jaké zákroky jim provádíte?

Ano chodí, mužská pleť vyžaduje neméně pozornosti jako pleť ženy. Nejčastěji se jedná o čistící kůry spojené s masáží pleti. Dalším častým ošetřením je depilace zad.

Jak často by ženy kosmetičku měly navštěvovat?

Ideálně jednou za tři až čtyři týdny. Obnova pokožky pleti trvá přibližně 21 dnů.

Na kolik jedna průměrná návštěva přijde? A jak časově náročná v průměru je?

Běžné ošetření trvá 70–90 minut. Cena se pohybuje od 950–1.750 Kč.

Jaké služby můžete ženám nabídnout?

Mimo preventivního ošetření nabízím relaxační aroma masáže pleti i těla, depilaci horkým voskem, líčení k různým příležitostem, jako jsou například, denní, večerní a svatební líčení. Dále nabízím přístrojovou kosmetiku mikrodermabrazi (obrušování pleti za pomocí mikrokrystalků. Tato metoda oživuje, vyhlazuje a omlazuje pleť), bodyter (jedná se o zeštíhlující kůru na bázi ultrazvuku a tepla, která formuje postavu).

V kolika letech by žena měla poprvé navštívit kosmetičku a co ji při první návštěvě čeká?

Věk se nedá nijak ohraničit. Záleží na stavu pleti. V dospívání je pleť vystavena hormonálním změnám a proto doporučuji dívkám čistící kůry. V každém věkovém období potřebuje pleť svoji péči. Při první návštěvě proběhne konzultace s klientkou o dosud užívaných návycích péče o pleť. Ovšem je i důležité znát další podrobnosti, jako je pitný režim, stravovací návyky, případné alergie, pravidelné užívání léků atd. Výsledkem konzultace je diagnostika pleti, návrh a doporučení ošetření pleti a následně vlastní kůra.

Kdy by ženy měly začít používat oční krém proti vráskám? Mělo by to být dříve než krém proti vráskám na celý obličej?

Stejně jako v minulé otázce se věk těžko určuje. Opět záleží na stavu pokožky a vnějších vlivech, které pleť ohrožují. Je pravda, že oční partie jsou citlivější a náchylnější. Jako prevenci lze přípravky proti očním vráskám nebo celé pleti používat bez ohledu na věk. Můžeme pak například volit složení přípravků a více se zaměřit na hydrataci nebo prevenci proti otokům.

Kolik vy sama utratíte za kosmetiku měsíčně?

3 000 Kč.

Doporučujete svým klientkám pravidelně střídat kosmetické produkty? Je pravda, že po delší době používání ztratí všechny svou efektivitu?

Myslím, že je vhodné jednou za čas značky opravdu vyměnit. Ne však kombinovat několik značek najednou. Každá značka má jiné konzervační látky, a mohlo by dojít k alergii. Můžeme však klidně používat jednu značku produktů, protože většina výrobců se zaměřuje na komplexní řady produktů, které zahrnují celoživotní péči. Samozřejmě. Každý produkt je vhodný v určitém období nebo přímo zaměřen na specifický problém.

Když se zaměříte na český trh s kosmetikou, platí přímá úměra, že cena odpovídá kvalitě?

Nezáleží na ceně výrobku, ale na sympatii k produktu. Sympatií je myšleno kvalitní složení produktu, vyhovující potřebám dané pleti. Velká část výrobců je zaměřena na stálé zkvalitňování svých produktů za pomocí nově vznikajících technologií, poznatků v oboru dermatologie. Užívají kvalitních složení. V takovém případě může být cena vodítkem ke kvalitě.

Vyplatí se po padesátce investovat do pleti astronomické sumy, nebo jste spíše zastánkyní toho, že v určitém věku ženám, které chtějí být navždy mladé, výrazně pomůže plastická operace?

Jak jsem již uvedla tak existují výrobci kteří produkují řady výrobků pro celoživotní péči které zahrnují prevenci i každodenní ošetření. V případě plastických operací chápu drobnější zákroky. Zastávám názor že, stárnutí je přirozenou součástí života, které se nevyhneme a důležitá je osobnost člověka a vyzařování jeho vnitřní krásy.

Děkujeme za rozhovor přejeme mnoho spokojených klientů.

Kontakt Radka Janebová

Komentáře